DAGENS RETT: Skalldyrsalat med byggris

Dagens rett Skalldyrsalat med byggris

(Esten Borgos)

Slik blir rekesalaten ekstra mettende

Byggris og avocado er det som skal til for å gjøre en håndfull reker eller andre skalldyr til et fullverdig måltid. Smaker knallgodt gjør det også.

Byggris har selvsagt ingen ting med ris å gjøre, men er et veldig godt alternativ til såvel ris som semule (couscos) eller bulgur i retter hvor du trenger litt mer å tygge på. Som sommerlige salater eller også i varme retter. Byggris bidrar også med god smak og er supersunt. 

Se alt du kan lage med byggris

Skaff deg dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis.

Skalldyrsalat med byggris

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

30 minutter

Ingredienser

100 g
1 pakke(r)
0.5 stk
2 stk
0.5 stk

Fremgangsmåte

Kok byggris etter anvisning på pakken, ca. 12 minutter. Ha i en skål og avkjøl. Når bygggrynene er kalde, vend inn søt chilisaus og saften av en halv lime.

Vask rucculasalat, skrell og kutt avokado i båter og agurk i terninger. Bland alle ingrediensene sammen med byggrisen. Smak til med salt og pepper. 

Rens reker og bland dem inn i salaten. Pynt med frisk koriander.

Tips:
Om du velger kokte blåskjell eller rå kamskjell i skiver, holder det med 200 gram. 

Flere oppskrifter med skalldyrsalat

Se alt du kan lage med byggris

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Få dagens rett som nyhetsbrev 

Her får du svært så praktiske kokketips

 

Sendt inn av

Foto: Esten Borgos

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen