DAGENS RETT: Sosekjøtt med mørk kjøttkraft

Dagens rett Sosekjøtt med mørk kjøttkraft

By på ekte norsk kraftkost på søndag

Sosekjøtt betyr rett og slett kjøtt i saus, og er en tradisjon som gjenfinnes i mange deler av vårt langstrakte land.

 Det finnes derfor like mange måter å lage denne retten på som den finnes bygder eller kokker. God kraft er ved siden av godt kjøtt, nødvendig for at denne retten skal bli minneverdig. Så buljongterning er ikke løsningen. Men om du ikke har mulighet til å koke kraft selv, kan du kjøpe den ferdig, og koke den inn for å konsentrere smaken. Sa må du passe på at den ikke blir for salt, eller i hvert fall at ikke retten saltes for mye underveis. 

Se våre andre oppskrifter på kjøttgryter

Skaff deg dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis.

Sosekjøtt med mørk kjøttkraft

Fremgangsmåte

Kutt kjøttet i terninger på 4 x 4 cm. Skrell og kutt løken i båter.

Brun kjøttet i olje i en pannen og legg det så over i en kasserolle. Brun løken i samme panne og ha den over i kasserollen sammen med kjøttet. Tilsett smør og mel i pannen og lagen brun jevning.

Tilsett kraft og kok sausen godt ut. Hell den over kjøttet og løken. Tilsett laurbærblad og kok alt ca 1 time til kjøttet er mørt. Smak til med salt og pepper og server med kokte poteter.

Tips:
Har du ikke har mulighet til å koke kraft selv, kan du kjøpe den ferdig

Tips:
Hvis du vil ha mer smak av grønnsaker kan du tilsette 2 gulrøtter i skiver når det gjenstår 20 minutter. 

Kjøttkraften:
Del beina i grove biter og ta ut ev. marg. Brun beina i en vid kasserolle til de er godt brune. Grovkutt grønnsakene unntatt purreløken og ha de i kasserollen. Del purreløkenpå langs og legg inn urtene og laurbærbladene.Surr den sammen med en tråd og legg den så i kasserollen. Fyll på kaldt vann til det dekker beina, kok opp og skum av. Senk temperaturen og la kraften trekke i 6-8 timer. Sil av og kok inn kraften til ca halvparten gjenstår.


Koketid vilt og lam 5 timer, koketid kalv 6-8 timer.

Lag Hellstrøms favorittkjøttgryte, en av våre mest populære oppskrifter

Se våre andre oppskrifter på kjøttgryter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Her får du svært så praktiske kokketips

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen