Denne oppskriften kommer fra kokeboka Hellstrøm Jr . som ble kåret til Beste norske kokebok i 2012. Den er derfor så enkel at også familiens yngste kan få den til. Eller voksne og barn kan lage den sammen.
En super syssel på en mørk og kald oktobersøndag.
Se våre andre gode oppskrifter på kjøttgryte
Her bestiller du dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis.
Kjøttgryte med potetmos
Antall porsjoner
Tilberedningstid
Ingredienser
1 kg høyrygg av okse, uten ben
hjemmelaget potetmos
Fremgangsmåte
Legg dette i en form eller i en dobbelt plastpose, sammen med rødvin.
Knus tre hvitløkfedd med en hammer eller en kniv, legg feddene i marinaden sammen med laurbærbladene og timiankvisten. Dette skal marineres i ett døgn i kjøleskapet.
Varm smør og olje i en panne.
Salte og pepre kjøttet og brun det i pannen. Gjør det i flere omganger. Det er viktig at kjøttet blir brunet på alle sider.
Legg det brunede kjøttet over i en jerngryte og strø over hvetemel. Bland godt med en tresleiv.
Tilsett marinaden med alle grønnsakene, laurbærbladene, timian og hvitløk og en spiseskje tomatpuré.
La dette koke under lokk på svak varme i 1½ time, du kan eventuelt sette hele kasserollen inn i ovnen på 180 grader. Ta en kjøttbit og sjekk om den er mør, er den seig, må kjøttet koke litt lenger.
Rens sopp og stjerneløk, ha på salt og pepper og brun dem i en panne med smør til de er gylne og fine. Skjær bacon i små biter og sprøstek i en varm panne.
Tilsett løk og sopp i gryta og la det koke i 15 minutter. Smak til med en spiseskje soyasaus.
Strø over sprøstekt bacon og litt hakket persille rett før servering. Server med hjemmelaget potetmos eller kokte poteter.
Oppskriften er hentet fra Eyvind Hellstrøms nye kokebok Hellstrøm Jr - vinner i Beste norske kokebok 2012 .
Sendt inn av Eyvind Hellstrøm
Foto: Stian Broch
Drikke som passer til denne oppskriften
Potetmos
Antall porsjoner
Tilberedningstid
Ingredienser
Fremgangsmåte
Vask og skrell potetene og skjær dem i mindre biter. Kok dem møre i usaltet vann.
Hell av vannet og damp potetene tørre.
Mos potetene med en rotmoser eller en gaffel i kjelen. Spe med varm melk og smør.
Smak til mosen med salt og pepper. Tilsett hakkede urter helt til slutt.
Oppskriften er hentet fra Eyvind Hellstrøms kokebok Hellstrøm Jr - vinner i Beste norske kokebok 2012 .
Sendt inn av Eyvind Hellstrøm
Foto: Inkognito