DAGENS RETT: Toast Skagen

Dagens rett Toast Skagen

(Foto: Tom Haga)

Du lager like god skagentoast hjemme (som den du får i Sverige)

Denne svenske klassikeren trenger gode kjøttfulle reker, og det har vi god tilgang på her til lands. Enten ferske eller fryste. Så kan du legge på litt ekstra luksus etter smak og lommebok.

Gode reker er en selvfølge i en skagenrøre, men også frisk og smaksintens dill. Begge deler er lett å få tak i akkurat nå. Mange vil ha krepsehaler i røren, og ferskvannskreps er i sesong akkurat nå, så får du tilgang på det, ikke nøl med å inkludere dem i denne retten. Det finnes også andre luksusingredienser som sikrogn eller løjrom. Men du kommer også langt med rognkjeksrogn eller lodderogn. 

Se våre andre oppskrifter på skagenrøre

Denne og mange andre oppskrifter kan du legge inn i din egen oppskriftsamling - les mer her

Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som e-post

Toast Skagen

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

20 minutter

Ingredienser

1 stk
0.5 stk
Pynt:

Fremgangsmåte

Pill rekene. Hvis du bruker reker i lake eller fryste reker, så husk å la væsken eller vannet renne av slik at de blir så tørre som mulig.

Kutt opp rekene og legg dem i en skål. Du kan eventuelt spare 2-3 reker som kan brukes til å pynte røren med.

Finhakk dillen og skjær rødløken i fine skiver. Bland det deretter sammen med rekene.

Ha i majones og crème fraiche. Bland det sammen i en røre.

Smak til skagenrøren med salt, pepper og saften av en sitron.

Tilsett eventuelt litt rogn (rognkjeks- eller lodderogn) om du ønsker.

Skagenrøren er nå serveringsklar, men den kan også settes tildekt i kjøleskapet for senere servering. Anrett rekesalaten på toasten og pynt med dill, sitron og reddikskiver.

Tips:
Hvis du skal gjøre om skagenrøren til et skikkelig luksusmåltid, kan du tilsette kokte sjøkreps som renses og kuttes i små biter. Gjerne med en skje god sikrogn eller løjrom på toppen.

Se våre andre oppskrifter på skagenrøre

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av

Foto: Tom Haga

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen