DAGENS RETT: Tortilla med serranoskinke aioli og sotet purre-pulver

Dagens rett Tortilla med serranoskinke aioli og sotet purre-pulver

Det er utrolig hvor langt du kommer med en kilo poteter

Det og 10 egg er det som skal til, i tillegg til en pakke serranoskinke. Så enkelt og så godt.

Tortilla - potetomelett på spansk - er en rett som spanske kokker legger stor ære i å lage perfekt. Det finnes like mange oppskrifter som det finnes dager i året. Denne oppskriften som vi har fått fra tapaseksperten Delicatessen, har en vri som gjør retten lett å lykkes med. Smaken slipper du heldigvis å kompromisse med. Dette er beviset på hvor lite som trengs utover en pose poteter for å skape stor matglede.  

Se våre andre oppskrifter på tortilla

Og aiolien lager du selvsagt selv

Denne og mange andre oppskrifter kan du legge inn i din egen oppskriftsamling - les mer her

Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Bestill dagens rett som e-post

Tortilla med serranoskinke

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

30 minutter

Ingredienser

10 stk
1 dl

Fremgangsmåte

Vask, tørk av og del potetene (med skallet på) i to. Ha dem over i en ildfast form, vend dem i olivenolje og dryss på salt og pepper. Stek dem på 200 grader i ca. 15-20 min. Når de er ferdige, bruk en stekespade til å hakke dem fint (skal nesten bli most).

Fres serranoskinken og løken olivenolje til gyllen farge, ha i timian og hvitløk og fres videre i noen minutter til. Hell i potetene og smak til med salt og pepper, ha i mer olivenolje om det føles tørt. Avkjøl før eggene blandes inn. Varm opp litt olivenolje i en stekepanne og hell over potetblandingen. Begynn med sterk varme slik at du får god stekeskorpe og skru deretter ned til middels. Snu tortillaen over på en tallerken og legg den tilbake i stekepannen.

Du kan lage store, små eller tykke om du ønsker.

Ha litt aioli på toppen og server. 

Tips: For ekstra karakter kan du drysse over pulver av svartbrent purreløk. 

Og aiolien lager du selvsagt selv

Se våre andre oppskrifter på tortilla

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen