Tortilla med serranoskinke
Delicatessen

Tortilla med serranoskinke

Potetomelett på spansk - tortilla - er en øvelse som krever sin kokk, her er en vri som alle får til.

Fremgangsmåte

  1. Vask, tørk av og del potetene (med skallet på) i to. Ha dem over i en ildfast form, vend dem i olivenolje og dryss på salt og pepper.
  2. Stek dem på 200 grader i ca. 15-20 min. Når de er ferdige, bruk en stekespade til å hakke dem fint (skal nesten bli most).
  3. Fres serranoskinken og løken olivenolje til gyllen farge, ha i timian og hvitløk og fres videre i noen minutter til.
  4. Hell i potetene og smak til med salt og pepper, ha i mer olivenolje om det føles tørt. Avkjøl før eggene blandes inn.
  5. Varm opp litt olivenolje i en stekepanne og hell over potetblandingen. Begynn med sterk varme slik at du får god stekeskorpe og skru deretter ned til middels. Snu tortillaen over på en tallerken og legg den tilbake i stekepannen.
  6. Du kan lage store, små eller tykke om du ønsker.
  7. Ha litt aioli på toppen og server. 

Tips: For ekstra karakter kan du drysse over pulver av svartbrent purreløk. 

Se våre andre oppskrifter på tortilla

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Delicatessen

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Med disse er du i akevitthimmelen - men det er 227 andre å velge blant
+
Tester
Den store akevittguiden

Med disse er du i akevitthimmelen - men det er 227 andre å velge blant

Her er oversikten over årets nye akevitter og de 230 akevittene Apéritif har testet de siste årene og som fortsatt er å få tak i. Selvsagt med forslag til hva du kan bruke dem til.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris
+
Ukens vin

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris

Eller en 16 år gammel merlot til samme pris – begge kommer med en spesiell historie.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin
+
Godbiter i pollisten

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin

Gjennom gamle og upodete vinstokker, økologisk dyrking og forsiktig vinmaking skaper De Martino et nytt og spennende møte med chilensk vin.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Old-school rødvinskupp fra Portugal
+
Ukens vin

Old-school rødvinskupp fra Portugal

149,90 er utrolig billig for denne økologiske vinen som representerer en solid tradisjon fra det indre av det portugisiske høyland.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Fyll kyllingfileten med godsaker
Dagens rett
Kyllingfilet fylt med krydder og ost

Fyll kyllingfileten med godsaker

Gjør kyllingfileten sommerlekker med sesongens friske grønnsaker. Med denne oppskriften og drikkeforslaget er du på sikker grunn.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Her finner du november-utgaven 2025 av Apéritif magasin
+

Her finner du november-utgaven 2025 av Apéritif magasin

Opplev storsatsingen på Nasjonalbiblioteket med Credo og Heidi Bjerkan, møt verdens mest toneangivende kokk gjennom de siste tiårene, Ferran Adria og verdens mest bærekraftige restaurant Aponiente, blant annet.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her