De beste nyttårsboblene

Den beste champagnen som er å få i butikken akkurat nå finner du her.
Aase E. Jacobsen
27 Desember 2006 - 13:35

Har du ikke handlet inn champagnen til nyttår ennå, bør du gjøre det nå. Risikoen for å møte tomme polhyller øker for hver time som går av 2006.

Unngå krise
Og da ender du kanskje opp som han som måtte skåle inn det nye året i en billig og søt musserende. Det kan hende at ikke det var det verste hvis ritualet ble gjort ute ved 15 minus. Og alle hadde fått nok fra før.

Fra basislisten
Men har du planlagt større raffinement for årets nyttårsfeiring, lønner det seg å ta en titt på de beste champagnene fra polets faste sortiment. For det er det du må forholde deg til nå, noen dager før den store dagen.

Basisutvalgets beste og dyreste
 
Denne rådyre champagnen har en helt spesiell virkning på folk. Den oser av luksus, men skuffer heller ikke. Det er nemlig ikke bare innpakningen og reklamen som gjør den eksklusiv.

Dette er en svært sammensatt champagne på alle måter og en drøm på matbordet. DP som den kalles blant innsidere, åpnes aldri utendørs ved vinterlige forhold. Det er helligbrøde.

Nestbest og mye mer for pengene
 
Denne champagnen skuffer aldri, og selv om prisen kan virke høy, får du noe helt spesielt for pengene.

Dessuten kan den lagres i minst ti år.

Heller ikke denne tar du med deg ut i rakettosen.

Billigst av de beste
 
Denne robuste champagnen tåler en støyt - også å bli åpnet til akkompagnement av fyrverkeri og støyende nordmenn.

Men den fungerer aldeles utmerket som start på kvelden - til fingermat eller en forrett.

Her finner du oversikten over de 11 beste champagnene for nyttårsfesten (klikk)

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling
+

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling

Heidi Bjerkans Credo har gjenoppstått i sin tredje og helt nye versjon på Nasjonalbiblioteket i Oslo, hvor formidling av ekte matkultur er hovedmålet – og det for alle budsjetter.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?
+
Godbiter i pollisten

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?

Ja, det er et dristig påfunn som fortjener oppmerksomhet fordi kvaliteten er av en annen verden.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

La deg inspirere til å bli lefsebaker
Guide

La deg inspirere til å bli lefsebaker

Du trenger bare en steketakke og disse oppskriftene for å komme i gang.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling
+

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling

Heidi Bjerkans Credo har gjenoppstått i sin tredje og helt nye versjon på Nasjonalbiblioteket i Oslo, hvor formidling av ekte matkultur er hovedmålet – og det for alle budsjetter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?
+
Godbiter i pollisten

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?

Ja, det er et dristig påfunn som fortjener oppmerksomhet fordi kvaliteten er av en annen verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen
+
Godbiter i pollisten

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen

Når du ikke har råd til barolo eller ikke orker å vente til den blir drikkeklar, er dette et veldig godt alternativ – signert en av de beste.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris
+
Ukens vin

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris

Eller en 16 år gammel merlot til samme pris – begge kommer med en spesiell historie.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

7 spanske viner til en fristende 5-retters meny med sesongens beste råvarer
Matkurs og vinkurs
Winedinner 26. februar i Oslo

7 spanske viner til en fristende 5-retters meny med sesongens beste råvarer

Den 26. februar kan du bli med på en unik mat og vinopplevelse. Familia Zabala Martinez henter frem 7 deilige viner og Klosteret disker opp med en 5-retters meny.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her