Den ultimate VM-drinken med ekstra kick

Den ultimate VM-drinken med ekstra kick

Valget av ukens drink er veldig lett. Med Brasil som arena for fotball-VM må det bli caipirinha. Men med min egen vri.

Få Ukens drink som nyhetsbrev

Caipirinha er Brasils nasjonaldrink laget av landets nasjonalbrennevin, cachaça. Vi snakker om en svært enkel drink – bestående av sukker, limejuice og altså brasilianernes versjon av sukkerrørssprit eller rom.

Slik lages cachaça

Jeg liker personlig den litt «rå» smaken man får av cachaça, men mange velger å bytte den ut mot mer hverdagslig rom for en rundere smaksprofil. Selv er jeg fan av Pitu Maturdado eller andre lagrete varianter. Men du må nok velge en av de fem som er i salg via Vinmonopolet.

Her er utvalget av cachaça på polet

Opprinnelsen til drinken er usikker, men de fleste heller til at den oppstod rundt 1915, hvor en lignende variant ble brukt mot sykdom. Denne inneholdt hvitløk, honning, lime og cachaça. Etter hvert tok man bort hvitløk og honning og erstattet dette med sukker for å dempe syren fra limen.

Vi har samlet nyttige fakta om sitrusfrukter her

Flere velger også å tilsette frukter og smaker som er sommerlige – jordbær, mynte og bringebær er ofte populære alternativ for en kveld på terrassen. Tilsetter du frukt og melk, gjerne kondensert – kalles drinken Batida i Brasil.

Jeg har valgt å benytte meg av en kryddertone som jeg mener passer bra til en cachaça, nemlig lakris.

Jeg har kvernet opp tyrkisk pepper og rørt dette sammen med resten av ingrediensene, samt strødd litt av dette pulveret over drinken slik at du får en deilig duft av lakris sammen med aromaene fra cachaçaen.

Foto: Julie H. Amundsen

Er du interessert i drinker og drinkoppskrifter? Nå kan du enkelt ta vare på alle dine oppskrifter hvis du bruker Mine sider og Bartender . Les mer om det lengre ned på siden.

Her finner du Apéritifs Bartender med mange flotte drinkoppskrifter.

Her kan du søke i Apéritifs drinkbase

Caipirinha VM 2014

Fremgangsmåte

Ha alle ingrediensene i et rocksglass. Tilsett så mye knust is du får plass til. Rør kraftig sammen. Dryss kvernet tyrkisk pepper på toppen og pynt med en limeskive eller -skall.

Tips:
-Bruk kun juice av limen, ellers tiltrekker drinken seg mye bitterhet fra skallet.

-Bruk strøsukker. I denne drinken skal du kjenne sukkeret på tungen. Bruk av sukkerlake ødelegger mye av opplevelsen.

-Ved store selskap kan du lage store mugger med drinken og sette i kjøleskapet. Bruk da både vanlig is og knust is (på toppen) for å holde drinken avkjølt og for å minske kjapp utvanning.

-Finn dine egne krydderfavoritter – sesongbaserte frukter er alltid en slager. Test også med melkevarianter for en Batida – nydelig og leskende!

Sendt inn av

Foto: Sentralen as

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i mine drinker

Gå til mine drinker »

Min Bartender
Visste du at du nå kan legge alle dine gode drinkoppskrifter ut på nettet? I Apéritifs tjeneste; Min Bartender kan du opprette din egen profil der du samler alle de gode oppskriftene du har liggende i skap og skuffer hjemme.

Har du tilgang på nett, ja da har du tilgang til dine oppskrifter - 24 timer i døgnet - uansett hvor du befinner deg.

Her kan du registrere deg som bruker av Min Bartender

Er du allerede registrert, logger du deg inn her

Ukens drink som nyhetsbrev:
Hver fredag får du som abonnerer på nyhetsbrevet det rett i postkassen din. Selvfølgelig helt gratis.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen