Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din
Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Godbiter i pollisten
Denne baroloen koster omtrent det samme som for 10 år siden

Denne baroloen koster omtrent det samme som for 10 år siden

Med 2016-årgangen får du dessuten ekstra mye valuta for pengene.
Aase E. Jacobsen
10 Februar 2021 - 14:45
 

Cabutto La Volta Barolo 2016 koster altså bare 25 kroner mer enn i 2011, og nytt påfyll i form av 2016-årgangen har gitt denne baroloklassikeren en skikkelig boost. Kombinasjonen av årgangen og vinmarkens beliggenhet, blant de høyestliggende innen underområdet Barolo, på grensen til La Morra, er vinneroppskriften for denne vinen. 

Det er ikke første gangen denne vinen omtales her

Mens de satte navnet på La Volta på etiketten inntil Barolo MGA-et La Volta ble offisielt i 2009, er det nå borte fra etiketten. Men beholdes i navnet. Denne baroloen har nemlig alltid vært en blanding av druer fra også andre av vingårdens parseller. 

Til denne baroloen må du prøve verdens enkleste, men også en kompleks rett rent smaksmessig

At eiendommen ligger høyt i Barolo-landskapet får du et klart inntrykk av her.
Snø er vanlig om vinteren.

I svært gode årganger lager de også en riserva, av druer fra de eldste plantene i Cabuttos parseller i Sarmassa-cru-et som ligger litt lenger øst i underområdet Barolo. Jordsmonnet her er mer sandholdig, og parsellene er nordøstvendt, og dermed avhengig av god modning for å kunne skinne på egenhånd. Heler ikke denne baroloen bærer navnet til cru-et på etiketten. 

Cabuttos øvrige parseller ligger rundt eiendommen som tilhører Barolo-cru-et La Volta, men det er ikke et monopol. Både Vajra og Cabutto har betydelige andeler i La Volta, men Cabuttos parseller er alle vestvendte som sikrer god modning i dette høytliggende cru-et, ved 400 m.o.h..

Totalt har Tenuta la Volta 20 hektar innen Barolo DOCG.

Denne produsenten nyter også godt av høytliggende vinmarker i nærheten

Tenuta la Volta er et landemerke i Barolo mye på grunn av at middelalderslottet Castello della Volta ligger vegg-i-vegg med vinkjelleren. Slottet som ble bygd på 1000-tallet og siste eier var markien av Falletti di Barolo – for øvrig den siste tilhørende en av de mest framstående familiene i Barolo-området. Etter det forfalt slottet helt fram til tyskernes bomber satte en endelig stopper i 1944. Det eies fortsatt av Marchesi di Barolo, men er til tross for nytt tak, ubeboelig. 

Osvaldo og Bruno Cabutto er tredje generasjon på Tenuta la Volta og de viderefører den tradisjonelle tilnærmingen.

Cabuttos historie starter i 1920 da Domenico Cabutto kjøper nabogården, fra en annen betydningsfull aktør i Barolo, nemlig Gastone Mirafiori-familien som også eier Fontanafredda og er etterkommere av Italias første konge, Vittorio Emmanuele II. I dag er det tredje generasjon, Osvaldo og Bruno Cabutto, som driver vingården og dens 20 hektar. De lager imidlertid ikke bare barolo, men dyrker også barbera.

Se alle Cabuttos prisgunstige viner her

Merk disse vinene som favoritter og/eller legg dem i din digitale vinkjeller

Hvis du vil ha tips om flere slike viner, sørg for å registrere deg for våre nyhetsbrev 

Du kan også få vintips sendt som sms - les mer om det her

Alt som er godt her i livet kommer i små porsjoner. Det gjelder også for god vin. Siden denne spalten er veldig populær, kan de omtalte vinene bli utsolgt i løpet av kort tid. Noen ganger er det snakk om midlertidig utsolgt. Da kan det lønne seg å prøve igjen etter en uke. For viner som velges ut som godbiter er det dessuten mindre tilgjengelighet enn for ukens vin. Det er gjerne dyrere viner. Men også disse kan bli raskt utsolgt, og da er det ofte et år til de kommer på polet igjen, men da som ny årgang.  Den som venter på noe godt....

  • Produsent:
    Ten. la Volta Cabutto
    Utvalg:
    Bestillingsutvalget
    Volum:
    0.750l
    Land
    Italia Italia
    Område:
    Piemonte
    Pris:
    319.90 kr
    Varenummer:
    11187701
    91 POENG
Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår SMS-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Denne rødvinen er et aldri så lite kupp
+
Ukens vin

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Deilig sure, søte, mørke og fyldige nyheter i månedens spesialutvalg
+
Tester
Nytt øl og mjød spesialpol april 2021

Deilig sure, søte, mørke og fyldige nyheter i månedens spesialutvalg

Tiden er kommet for nytt slipp i Vinmonopolets spesialutvalg, og her er det mye å glede seg over! På toppen troner en herlig, balansert mjød.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Varm opp til grillsesongen med kylling satay
+
Klubbkokken serverer
Kylling satay med peanøttsaus og agurksalat

Varm opp til grillsesongen med kylling satay

Enten du går for kullgrill, gassgrill, engangsgrill eller grillpanne er disse sprøstekte kyllingspiddene i fyldig peanøttsaus en sikker vinner.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Wienerschnitzel slik du aldri har smakt den før
Dagens rett
Kveite som wienerschnitzel

Wienerschnitzel slik du aldri har smakt den før

Når du bruker kveite istedet for kalv, blir denne klassiske og ganske enkle oppskriften en riktig så feststemt rett.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Wienerschnitzel slik du aldri har smakt den før
Dagens rett
Kveite som wienerschnitzel

Wienerschnitzel slik du aldri har smakt den før

Når du bruker kveite istedet for kalv, blir denne klassiske og ganske enkle oppskriften en riktig så feststemt rett.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

I dag lager du tacoen på grillen og med mer trøkk enn du er vant til
Dagens rett
Karibisk fisketaco på grillen

I dag lager du tacoen på grillen og med mer trøkk enn du er vant til

I denne oppskriften er kjøttdeigen byttet ut med fisk og tilbehøret er av en annen verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Bruk restene av påskelammet til denne smaksrike retten
Dagens rett
Marokkansk lam med tabbouleh

Bruk restene av påskelammet til denne smaksrike retten

I denne oppskriften får du brukt opp både lam- og sauserester. Med herlige innslag fra midtøsten blir påskelammet forvandlet til en ny og  magisk smaksopplevelse

Les hele saken
Bli en mesterkokk med Apéritifs tredagers kokkeskole
Matkurs og vinkurs
Apéritifs kokkeskole

Bli en mesterkokk med Apéritifs tredagers kokkeskole

Årets julegave for den gryende kokkespire - Våre dyktige kokker lærer deg kjøkkenets viktigste grunnprinsipper gjennom tre intense dager.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lam i gryte på fransk maner gjør jobben påskekvelden
Dagens rett
Lam på burgundervis

Lam i gryte på fransk maner gjør jobben påskekvelden

Lammekjøtt som får putre lenge i gryta med rødvin og andre godsaker er et veldig godt alternativ til lammestek.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Påsken er perfekt tidspunkt for en empanada-fest
Dagens rett
Empanadas som i Chile

Påsken er perfekt tidspunkt for en empanada-fest

Empanadas er chilensk nasjonalrett og derfor velegnet som festmat også her. Siden retten er lett å servere og spise, er den super hvis det er mange til bords.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her