Langlivet til lavpris

Langlivet til lavpris

Denne baroloen er blant de som gir aller best valuta for pengene.

Nå kan du gratis få godbiter i pollisten som e-post. Se lenger ned for mer informasjon.

 Tre hundrelapper for en vin som Tenuta la Volta Cabutto Barolo La Volta 2009 (50142) er synonymt med røverkjøp. Den har nemlig veldig god og klassisk barolokarakter samtidig som den fint tåler minst 10 år i kjelleren.

Aase E. Jacobsen Foto: Gunnar Mjaugedal

Fortsatt tradisjonalister
Den eneste som er synd med denne vinen er at den ikke lenger er i basisutvalget (men fortsatt tilgjengelig i noen butikker) og dermed et godt bevis på hvor meningsløs polets sortimentspolitikk kan være. For mer solid og stabil barolokvalitet under 300 kroner enn dette finner du knapt. Men den lar seg altså fortsatt bestille, og nå i en årgang som har den fordelen at den både er tilgjengelig i dag og ikke minst har et godt lagringspotensial og er i en klassisk stil.

Vinen lages av brødrene Osvaldo og Bruno Cabutto som overtok etter faren for noen år siden. Deretter har de endret på en del forhold. Blant annet har de introdusert ståltanker til gjæringen og uttrekkstiden som er redusert til 30 dager. Faren som kjørte en ultratradisjonell stil, lot gjerne drueskallene være med i 45 dager. Men tro ikke at det er en moderne barolostil brødrene står for. For modningen skjer fortsatt i velbrukte store fat. Og det i hele tre år.

Nebbiolofokus
Også Tenuta la Volta Cabutto Barbera d'Alba Superiore 2008 (33121) kjøres i en veldig tradisjonell stil selv om både uttrekkstid og fatmodning er langt kortere. Men den er en veldig god vin i sin kategori. Det er imidlertid ikke gitt at denne vinen forblir i Cabuttos portefølje, for nå gjelder det nemlig nebbiolo for alle penga for de to brødrene. Tidligere var Cabutto "berømt" for din dolcetto fra gamle vinstokker, men den lages (dessverre) ikke lenger. Alle plantene er nå erstattet med nebbiolo, og barbera-plantene ligger  an til å få samme skjebne.

Cabuttos vingård, Tenuta la Volta, ligger høyt og fritt i landskapet, ved 300-400 m.o.h., så vidt innenfor grensen til La Morra, med utsyn til Barolo by. Samtlige vinmarker omkranser vingården, og den gamle borgen, Castello della Volta.

Bestill vinen med en gang
Ønsker du å bestille vinen trykker du bare på vinnavnet og du flyttes direkte til Apéritifs Polliste og bestillingsrutinen.
Vi gjør oppmerksom på at på grunn av denne spaltens popularitet, og siden enkelte viner er tilgjengelig i mindre kvanta enn andre, kan det oppstå en utsolgt-situasjon. Du vil i så fall få beskjed om det fra Vinmonopolet, samt vanligvis også en dato for når vinen atter er å få tak i.
 

Tenuta la Volta Cabutto Barolo La Volta 2011

Produsent:
Tenuta la Volta
Utvalg:
Bestillingsutvalget
Volum:
0.750l
Land:
Italia
Område:
Piemonte
Pris:
295,00 kr
Varenummer:
5014201
91 Poeng
Les smaksnotatene »

Tenuta La Volta Cabutto Barbera d'Alba Superiore 2013

Produsent:
Azienda Agricola "Tenuta la Volta"
Utvalg:
Bestillingsutvalget
Volum:
0.750l
Land:
Italia
Område:
Piemonte
Pris:
255,40 kr
Varenummer:
3312101
88 Poeng
Les smaksnotatene »
Dersom du ønsker å bestille flere produkter, kan du også velge fritt fra Apéritifs polliste eller søke deg frem til de varene du er ute etter.
Godbiter i pollisten som e-post:
Hver onsdag , altså én dag før alle andre kan lese om det, får du som abonnerer på godbiter i pollisten en e-post rett i postkassen din. Selvfølgelig helt gratis . Les mer her (klikk) og bli abonnent.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen