Godbiter i pollisten
Denne champagnen er billigere på polet enn taxfree

Denne champagnen er billigere på polet enn taxfree

Pommery Brut Royal er riktignok bare en tier billigere, men en god påminnelse om at champagne ikke er så billig på flyplassen som mange tror. De to andre er en historie for seg.
Aase E. Jacobsen
21 Juni 2017 - 13:45

Pommery standardchampagne er med en pris på 309,90 nå en av de rimeligste champagnene på polet, og desidert billigst av de klassiske champagnehusene. Den gjør jobben når du skal ha en champagne som når bredt ut, ikke er for tørr og heller ikke for sødmefylt. Perfekt som velkomstdrink eller som gave. Den finnes dessuten i 26 polutsalg om du skulle trenge en flaske allerede i dag.

Her kan du se hvor du kan kjøpe denne champagnen allerede i dag

Men den aller største interessen fra min side er knyttet til husets toppcuvée Pommery Cuvée Louise 2002 som i denne legendariske årgangen er aldeles fantastisk. For 1099 kroner – som er en veldig bra pris sammenlignet med hva den koster på kontinentet - får du en svært konsentrert og ikke minst lagringsdyktig champagne som fortjener forseggjorte retter med kylling, svin, kalv, foie gras eller også hummer og godsaker som kveite eller piggvar.

Det er alltid et «men» ved slike store viner, og det er tilgjengeligheten. Det finnes i skrivende stund drøyt hundre flasker, så trå til om du vil oppleve denne champagnen. Det er enda færre flasker igjen av Pommerys spesialutgave av Louise, nemlig 2004 extra brut. Den er omkorket uten tilsetning av søt druemost (liqueur d’expedition) og er derfor tørrere enn «normalt». 2004 er ikke like konsentrert som 2002, men fortsatt en strålende champagne og ikke minst sjelden.

Startet den tørre trenden

Den er faktisk en honnør til trenden som Pommery i sin tid startet, nemlig å introdusere en helt tørr champagne på det britiske markedet. Det skjedde allerede i annen halvdel av 1800-tallet. Og siden ble England et foregangsmarked for tørr champagne.

I dag er det imidlertid bare unntaksvis at Pommery lager champagne uten såkalt dosage, men kanskje det vil forandre seg etter dette «stuntet» med Louise?

Champagneeksperten Richard Juhlin er kanskje den som har smakt mest Pommery av alle og han understreker den lagringsdyktige stilen. Min erfaring støtter den påstanden. Blant annet smakte Cuvée Louise 1981 – et godt år for champagne – fortryllende ungdommelig 20 år etter. Personlig elsker jeg den småkitsche gullfolien på toppen av flasken. Den setter i alle fall meg i den rette stemningen for ekstra god champagne. 

Her kan du studere alle smaksnotatene for Pommery

Hvis du vil ha tips om flere slike viner, sørg for å registrere deg for våre nyhetsbrev  

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer
+
Godbiter i pollisten

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer

Savennières er en av vinverdenens skjulte perler som også lagrer veldig godt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser
+
Ukens vin

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser

Og disse utgavene fungerer like godt hjemme en høstkveld som i Hellas om sommeren.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Spesialpol brennevin: Lek med røyk og fat gir imponerende uttelling
+
Tester

Spesialpol brennevin: Lek med røyk og fat gir imponerende uttelling

Det er en overvekt av whisky - med ulik grad av røyk og fatkombinasjoner blant nyhetene i spesialpolet - og det er vel det folk vil ha. I hvert fall nå som det nærmer seg jul.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Den ultimate date: Mykstekt sopp på sprø toast og Lombardias fineste dråper
+

Den ultimate date: Mykstekt sopp på sprø toast og Lombardias fineste dråper

Dette er en kombinasjon som treffer alle smaksløkene – både dine og partnerens.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer
+
Godbiter i pollisten

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer

Savennières er en av vinverdenens skjulte perler som også lagrer veldig godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser
+
Ukens vin

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser

Og disse utgavene fungerer like godt hjemme en høstkveld som i Hellas om sommeren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Madeira på en helt annen og like fullt unik måte
+
Godbiter i pollisten

Madeira på en helt annen og like fullt unik måte

Tørr bordvin fra Madeira vekker stadig større interesse – og denne er et strålende bevis på hva øya langt ute i havet kan by på.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallkjøp fra Bordeaux' østside
+
Ukens vin

Knallkjøp fra Bordeaux' østside

5 år gammel bordeaux til 189,90 kroner som også smaker veldig godt er ikke hverdagskost. Spesielt ikke når den kommer fra en slik familiehistorie.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Top500bars: Himkok er fortsatt på alles lepper

Med Himkoks 6. plass på Top500bars-listen og Svanen som har hoppet fram til 88. plass, er Norge fortsatt veldig godt representert i verdens barelite.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Spesialpol brennevin: Lek med røyk og fat gir imponerende uttelling
+
Tester

Spesialpol brennevin: Lek med røyk og fat gir imponerende uttelling

Det er en overvekt av whisky - med ulik grad av røyk og fatkombinasjoner blant nyhetene i spesialpolet - og det er vel det folk vil ha. I hvert fall nå som det nærmer seg jul.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her