Denne champagnen er billigere på polet enn taxfree

Denne champagnen er billigere på polet enn taxfree

Pommery Brut Royal er riktignok bare en tier billigere, men en god påminnelse om at champagne ikke er så billig på flyplassen som mange tror. De to andre er en historie for seg.

Pommery standardchampagne er med en pris på 309,90 nå en av de rimeligste champagnene på polet, og desidert billigst av de klassiske champagnehusene. Den gjør jobben når du skal ha en champagne som når bredt ut, ikke er for tørr og heller ikke for sødmefylt. Perfekt som velkomstdrink eller som gave. Den finnes dessuten i 26 polutsalg om du skulle trenge en flaske allerede i dag.

Her kan du se hvor du kan kjøpe denne champagnen allerede i dag

Men den aller største interessen fra min side er knyttet til husets toppcuvée Pommery Cuvée Louise 2002 som i denne legendariske årgangen er aldeles fantastisk. For 1099 kroner – som er en veldig bra pris sammenlignet med hva den koster på kontinentet - får du en svært konsentrert og ikke minst lagringsdyktig champagne som fortjener forseggjorte retter med kylling, svin, kalv, foie gras eller også hummer og godsaker som kveite eller piggvar.

Det er alltid et «men» ved slike store viner, og det er tilgjengeligheten. Det finnes i skrivende stund drøyt hundre flasker, så trå til om du vil oppleve denne champagnen. Det er enda færre flasker igjen av Pommerys spesialutgave av Louise, nemlig 2004 extra brut. Den er omkorket uten tilsetning av søt druemost (liqueur d’expedition) og er derfor tørrere enn «normalt». 2004 er ikke like konsentrert som 2002, men fortsatt en strålende champagne og ikke minst sjelden.

Startet den tørre trenden

Den er faktisk en honnør til trenden som Pommery i sin tid startet, nemlig å introdusere en helt tørr champagne på det britiske markedet. Det skjedde allerede i annen halvdel av 1800-tallet. Og siden ble England et foregangsmarked for tørr champagne.

I dag er det imidlertid bare unntaksvis at Pommery lager champagne uten såkalt dosage, men kanskje det vil forandre seg etter dette «stuntet» med Louise?

Champagneeksperten Richard Juhlin er kanskje den som har smakt mest Pommery av alle og han understreker den lagringsdyktige stilen. Min erfaring støtter den påstanden. Blant annet smakte Cuvée Louise 1981 – et godt år for champagne – fortryllende ungdommelig 20 år etter. Personlig elsker jeg den småkitsche gullfolien på toppen av flasken. Den setter i alle fall meg i den rette stemningen for ekstra god champagne. 

Her kan du studere alle smaksnotatene for Pommery

Hvis du vil ha tips om flere slike viner, sørg for å registrere deg for våre nyhetsbrev  

Pommery Cuvée Louise 2002

Produsent:
Pommery
Utvalg:
Bestillingsutvalget
Volum:
0.750l
Land:
Frankrike
Område:
Champagne
Pris:
899,90 kr
Varenummer:
3094701
96 Poeng
Les smaksnotatene »

 

Pommery Cuvée Louise Brut Nature 2004

Produsent:
Pommery
Utvalg:
Bestillingsutvalget
Volum:
0.750l
Land:
Frankrike
Område:
Champagne
Pris:
899,90 kr
Varenummer:
7609301
93 Poeng
Les smaksnotatene »

 

Pommery Royal, Brut

Produsent:
Pommery
Utvalg:
Bestillingsutvalget
Volum:
0.750l
Land:
Frankrike
Område:
Champagne
Pris:
249,90 kr
Varenummer:
565601
87 Poeng
Les smaksnotatene »

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen