Denne epledrinken har en hemmelig ingrediens

Denne epledrinken har en hemmelig ingrediens

Denne akevittbaserte drinkoppskriften er en av de mest populære jeg lager. Den enkle, men velsmakende forklaringen får du her.

Utgangspunktet for denne nordiskinspirerte drinken er faktisk daiquiri som jo er en romdrink, og så langt unna våre breddegrader som det er mulig å komme.

Ut med rom - inn med akevitt

Siden daiquiri etter min mening er en av verdens absolutt beste drinker når den er balansert i smaken, var det naturlig for meg å eksperimentere med den.

Slik lager Chris daiquiri

I min nordiske variant har jeg byttet ut rom med akevitt med svært lite fatpreg. Den jeg har valgt, Simers Taffel, er modnet i godt brukte fat i 6-9 måneder og det bidrar bare til å runde av aromaene, ikke gi noen form for tresmak.

Favoritten fra Lier

Slik akevitt fungerer fantastisk i drinker, og jeg håper flere får øynene opp for å bruke akevitt til noe annet enn bare å skylle ned julematen med.

Slik smaker de ulike akevittene

Sammen med akevitten bruker jeg en av mine absolutte favorittprodukter for øyeblikket – nemlig Iseple fra Egge gård. En herlig dessertvin med frisk syrlighet. I tillegg tilsetter jeg saften fra en halv lime, en kvist timian og sukkerlake. Grunnen til at jeg bruker sukkerlake og ikke strøsukker, er for å gi drinken en mer «silkemyk» smak.

Foto: Julie H. Amundsen

Er du interessert i drinker og drinkoppskrifter? Nå kan du enkelt  ta vare på alle dine oppskrifter hvis du bruker Mine sider og Bartender . Les mer om det lengre ned på siden.

Her finner du Apéritifs Bartender med mange flotte drinkoppskrifter.

Her kan du søke i Apéritifs drinkbase

Min Bartender
Visste du at du nå kan legge alle dine gode drinkoppskrifter ut på nettet? I Apéritifs tjeneste; Min Bartender kan du opprette din egen profil der du samler alle de gode oppskriftene du har liggende i skap og skuffer hjemme.

Har du tilgang på nett, ja da har du tilgang til dine oppskrifter - 24 timer i døgnet - uansett hvor du befinner deg.

Her kan du registrere deg som bruker av Min Bartender

Er du allerede registrert, logger du deg inn her

Ukens drink som nyhetsbrev:
Hver fredag får du som abonnerer på nyhetsbrevet det rett i postkassen din. Selvfølgelig helt gratis.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen