Denne fantastiske 10 år gamle vinen er på et pol nær deg

Denne fantastiske 10 år gamle vinen er på et pol nær deg

Den finnes i 80 polutsalg, men best av alt er at du betaler det samme eller mindre enn hva den koster i Italia.

Å kunne kjøpe en vellagret vin som har en stor framtid for den samme prisen som en purung vin, er en av mange gleder ved å holde seg litt utenfor stien. Ikke for det, Mastroberardini Radici Taurasi Riserva 2007 tilhører så absolutt Italias toppsjikt ved at den er en DOCG, og en legendarisk vin fra produsentens beste vinstokker med et velkjent lagringspotensial.

Historien om Mastroberardino og Radici Taurasi kan du lese her

Men likevel prises verken denne eller andre topp-taurasier i henhold til dette. Bedre julegave enn dette skal du altså lete lenge etter.

Her ser du utvalget av taurasi på polet 

Vi snakker om en vin med aromamessig stor kompleksitet, frisk syre og faste tanniner. En vin som med fordel kan lagres videre, og tåler 20 år til, eller som helles i en karaffel en time før den nytes til smaksrike kjøttretter med god saus, gjerne ovnsstekt kjøtt, og gjerne vilt. Den fungerer imidlertid også veldig godt for kontemplasjon foran peisen, servert i et romslig glass, gjerne med en god bok, selvsagt forutsatt at du ikke har tanninskrekk.  

Mastroberardinos vinkjeller i Atripalda. 

 

Piero Mastroberardino er 10. generasjon vinmaker, her med faren Antonio. Bilde: 

Hvis du vil ha tips om flere slike viner, sørg for å registrere deg for våre nyhetsbrev  

Alt som er godt her i livet kommer i små porsjoner. Det gjelder også for god vin. Siden denne spalten er veldig populær, kan den omtalte vinen bli utsolgt i løpet av kort tid, og spesielt nå i disse hektiske førjuls- og nyttårstider. Noen ganger er det snakk om midlertidig utsolgt. Da kan det lønne seg å prøve igjen etter noen dager. 

Radici Taurasi Riserva 2014

Produsent:
Mastroberardino
Utvalg:
Bestillingsutvalget
Volum:
0.750l
Land:
Italia
Område:
Campania
Pris:
489,90 kr
Varenummer:
1053001
94 Poeng
Les smaksnotatene »

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen