DAGENS RETT: Soyamarinert svinefilet med syltede rotgrønnsaker

Dagens rett Soyamarinert svinefilet med syltede rotgrønnsaker

Denne festretten kan alle klare 

Med denne asiatiskinspirerte oppskriften får du en helt annen smaksopplevelse av svinefileten. Ikke er oppskriften vanskelig heller.

Svinefilet finnes i alle butikker og i flere prisklasser. Felles for alt er at kjøttet er svært velvillig når det kommer til å kombinere med smaker fra hele verden. Her møter asiatiskinspirerte elementer norske rotgrønnsaker.

En kombinasjon som passer veldig godt som hvileskjær mellom ribbe og pinnekjøtt.

Her er andre gode oppskrifter med svinekjøtt

Denne og mange andre oppskrifter kan du legge inn i din egen oppskriftsamling - les mer her

Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Bestill dagens rett som e-post

 

Soyamarinert svinefilet med syltede rotgrønnsaker

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

45 minutter

Ingredienser

0.5 dl
1 ss
Syltede rotgrønnsaker
0.5 dl
0.5 dl
0.5 dl
0.5 stk

Fremgangsmåte

Lag en marinade av soyasaus, brunt sukker, hvitløk og olje.

Renskjær svinefileten for eventuelle hinner, og legg kjøttet i marinaden. La det ligge i minimum 30 minutter, men gjerne over natten.

Brun kjøttet raskt på alle sider i litt olje i en varm stekpanne.

Legg kjøttet over i en ildfast form, og stikk inn et steketermometer. Sett formen i stekeovn på 125 grader i ca. 20 minutter til kjernetemperaturen viser 70 grader. La fileten hvile i minst 5 minutter før du skjærer i den.

Syltede rotgrønnsaker:
Vask og skrell rotgrønnsaker. Skjær dem i tynne skiver ved hjelp av en mandolin eller en ostehøvel.
 

Rødbete kan sette farge både på hender og utstyr. Bruk gjerne engangshansker og vask utstyret straks du er ferdig.

Kok opp riseddik, sukker og vann, og rør godt til sukkeret er løst opp. Ta laken av kokeplaten og tilsett grønnsakene. Avkjøl.

Rist revet kokosnøtt raskt i en varm og tørr stekepanne til det får en gyllen farge.  Vask og skyll salaten.

Skjær tykke skiver av svinefilet slik at den holder seg varm lengre. Legg skivene på et fat med syltede grønnsaker og salat. Hell eventuelt litt  dressing over kjøttet rett før servering.

Lekre oppskrifter med svinekjøtt

Tips: Bland gjerne en dressing av ½ ts sesamolje, 2 ss kechap manis og 2 ss teriakisaus, og server den ved siden av det saftige kjøttet. Rettich er en lang japansk hvit reddik.

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av

Foto: Matprat/Alf Børjesson

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

 

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen