- Lag en marinade av soyasaus, brunt sukker, hvitløk og olje.
- Renskjær svinefileten for eventuelle hinner, og legg kjøttet i marinaden. La det ligge i minimum 30 minutter, men gjerne over natten.
- Brun kjøttet raskt på alle sider i litt olje i en varm stekepanne.
- Legg kjøttet over i en ildfast form, og stikk inn et steketermometer.
- Sett formen i stekeovn på 125 grader i ca. 20 minutter til kjernetemperaturen viser 70 grader. La fileten hvile i minst 5 minutter før du skjærer i den.
- Syltede rotgrønnsaker:
- Vask og skrell rotgrønnsaker. Skjær dem i tynne skiver ved hjelp av en mandolin eller en ostehøvel.
- Rødbete kan sette farge både på hender og utstyr. Bruk gjerne engangshansker og vask utstyret straks du er ferdig.
- Kok opp riseddik, sukker og vann, og rør godt til sukkeret er løst opp.
- Ta laken av kokeplaten og tilsett grønnsakene. Avkjøl.
- Rist revet kokosnøtt raskt i en varm og tørr stekepanne til det får en gyllen farge.
- Vask og skyll salaten.
- Skjær tykke skiver av svinefilet slik at den holder seg varm lengre. Legg skivene på et fat med syltede grønnsaker og salat.
- Hell eventuelt litt dressing over kjøttet rett før servering.
Tips: Bland gjerne en dressing av ½ ts sesamolje, 2 ss kechap manis og 2 ss teriakisaus, og server den ved siden av det saftige kjøttet. Rettich er en lang japansk hvit reddik.
Lekre oppskrifter med svinekjøtt
Bli abonnent og oppnå store fordeler samtidig
Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.
Få dagens rett som nyhetsbrev