UKENS KAKE: Denne kaken må prøves
Ukens kake

Denne kaken må prøves

Syrlig solbærmousse og nøttebunn er så godt at du ikke kommer til å nøye deg med ett stykke.

Det er ikke solbærsesong lenger, men i denne kaken kan du selvsagt bruke fryste bær - enten fra egen fryser eller butikkens. 

Du kan også bruke syltetøy, men da erstatter du både bærene og likøren/sirupen i oppskriften. Ellers blir det for søtt. 

Solbær har en naturlig syrlighet og sødme som i utgangspunktet er i perfekt balanse. Men smaken er mektig og intens og mange synes det kan blir for mye av det gode. Som mousse dempes intensiteten og melkefettet balanserer syren. Derfor får du lyst på mer enn ett stykke. 

Se våre andre oppskrifter med solbær

Solbærmoussekake

Antall porsjoner

10

Tilberedningstid

50 minutter

Ingredienser

Nøttebunn
150 g
Mousse
150 g
400 g
1 stk
1⁄2 dl kremfløte , pisket til myke topper

Fremgangsmåte

Ha nøtter og halvparten av melisen i en foodprosessor og kjør til fint. Pisk eggehviten til stiv marengs med resten av melisen.

Ved inn nøtteblandingen med en slikkepott. Fyll blandingen i en springform 20 cm i diameter. Stek den på midterste rille på 180 °C i ca. 20 minutter.

Ha sukker, solbær og solbærsirup/ likør i en kjele. Kok opp og la det koke et par minutter, sett til side og avkjøl. Legg gelatin i kaldt vann i 5 minutter og løs dem opp i kokende vann.

Kjør den avkjølte solbærblandingen til en puré i en foodprosessor, og sil fra skallet i en sikt. Tilsett oppløst gelatin i solbærpureen. Bland inn pisket kremfløte og yoghurt. Vend til slutt forsiktig inn stivpisket eggehvite med en slikkepott.

Sett kakeringen på et flatt fat, smør kakeringen med litt nøytral olje så sitter ikke kaken så fast når du tar den av. Legg i nøttebunnen. Fordel mousseblandingen over nøttebunnen og glatt over med en bred kniv. La den stivne over natten. Kan eventuelt settes i fryseren.

Tips:
Pynt kaken med solbær og bjørnebær.

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen