Solbærmoussekake
Matprat.no

Solbærmoussekake

Fremgangsmåte

  1. Ha nøtter og halvparten av melisen i en foodprosessor og kjør til fint. Pisk eggehviten til stiv marengs med resten av melisen.
  2. Ved inn nøtteblandingen med en slikkepott. Fyll blandingen i en springform 20 cm i diameter. Stek den på midterste rille på 180 °C i ca. 20 minutter.
  3. Ha sukker, solbær og solbærsirup/ likør i en kjele. Kok opp og la det koke et par minutter, sett til side og avkjøl. Legg gelatin i kaldt vann i 5 minutter og løs dem opp i kokende vann.
  4. Kjør den avkjølte solbærblandingen til en puré i en foodprosessor, og sil fra skallet i en sikt. Tilsett oppløst gelatin i solbærpureen. Bland inn pisket kremfløte og yoghurt. Vend til slutt forsiktig inn stivpisket eggehvite med en slikkepott.
  5. Sett kakeringen på et flatt fat, smør kakeringen med litt nøytral olje så sitter ikke kaken så fast når du tar den av. Legg i nøttebunnen. Fordel mousseblandingen over nøttebunnen og glatt over med en bred kniv. La den stivne over natten. Kan eventuelt settes i fryseren.

Tips:
Pynt kaken med solbær og bjørnebær.

 Se alt det deilige du kan bruke solbær til

Flere kaker som mousse

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få ukens kake som nyhetsbrev

Sendt inn av Matprat.no

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Disse 2023-californierne vil overbevise deg en gang for alle
+
Godbiter i pollisten

Disse 2023-californierne vil overbevise deg en gang for alle

Fra denne californiske vinprodusenten kommer det svært pålitelige viner og det til pene priser.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Tenk om alle rimelige bordeauxer hadde vært så god som denne
+
Ukens vin

Tenk om alle rimelige bordeauxer hadde vært så god som denne

For denne spanske vinen som kun koster 194 kroner, er laget av primært bordeauxdruer og er riktig så vellykket.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Med denne får du en solid smak av Nord-Rhône for en liten sum
+
Godbiter i pollisten

Med denne får du en solid smak av Nord-Rhône for en liten sum

Fra samme produsent kommer også strålende utgaver fra de beste terroirene i Nord-Rhône.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallpris for viner fra Napolis bakland
+
Ukens vin

Knallpris for viner fra Napolis bakland

Både den røde og den hvite representerer veldig godt Campanias potensial – og ikke minst produsentens håndlag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Nudler er den beste hurtigmiddagen
Dagens rett

Nudler er den beste hurtigmiddagen

Stekte nudler er godt å ty til i en travel hverdag. Denne oppskriften er både lynrask å lage og full av smak.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Årets 10 beste norske vinkart er kåret - vi snakker om verdensklasse

At norske vinkart er i verdensklasse, er slått fast en gang for alle. 10 av dem stakk av med gull i Star Wine List Norway 2025 og samtlige konkurrerer i verdensfinalen i juni 2026.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her