Denne vinen må du bare smake

Denne vinen må du bare smake

Terre Neres rimeligste, men like fullt heftige rødvin er tilgjengelig i bestillingsutvalget. De andre kommer i spesialbutikkene i september.

Få Godbiter i pollisten som nyhetsbrev

Aase E. Jacobsen

Denne sicilianske produsenten lager så eksotiske viner som beliggenheten under vulkanen tilsier.

«Standardutgaven» i rødt, Terre Nere Etna Rosso 2013 (2246501) , er så god at den gir frysninger på ryggen. Hetebølger er kanskje en bedre beskrivelse, all den tid den har klare toner av røyk og vulkansk jordsmonn.

I tillegg til en usedvanlig lekker frukt og friskhet. Topp vin til sommerens gode kjøttretter, den er helt eminent til lam fra grillen, men du kan godt spare noen flasker til høsten vilt.

Den henter sine druer fra flere av produsentens parseller som ligger fra 650 til over 1000 m.o.h. og som i hovedsak har velvoksent plantemateriale.

Tenuta delle Terre Neres vinmarker ligger så høyt som det er mulig å dyrke vindruer langs Etnas karrige skråninger. Med en beliggenhet på mer enn 1000 m.o.h. er Etna-vinmarkene de høyeste i hele Italia. Men fortsatt er det et stykke opp til vulkanmunningen som ligger ved 3.350 m.o.h.

Sen høsting

500.000 år med hyppige utbrudd har satt sitt preg på jordsmonnet på Etnas nordøstre side som er der hvor vinmarkene hovedsakelig ligger. Det er imidlertid stor forskjell på toppen og bunnen, og mellom de enkelte vinmarkene både hva jordsmonn og ikke minst klima angår.

Nærheten til vulkanen gjør vinproduksjon en utfordring, spesielt for de høyeste vinmarkene. Selv på de varmeste dagene er det relativt kjølig og luftig i høyden. Derfor høstes også druene svært sent, i månedsskiftet oktober/november.

Gamle vinplanter

Resultatet er viner med en imponerende eleganse, overraskende friske og delikate med flott dybde.

Enda mer fascinerende er Terre Neres brede utvalg av enkelvinmarksviner som allerede finnes i spesialpolutsalgene, men som kommer i enda flere utgaver i september. Se etter Terre Nere Etna Rosso Guardiola , Feudo di Mezzo, Santo Spirito, Prephylloxera og Calderara Sottana.

De lager også hvitviner som er i en klasse for seg . De som kommer i spesialpolene heter Le Vigne Niche, Le Vigne Niche Calderara Sottana og Le Vigne Niche Santo Spirito.

Vi snakker om lekkerbiskener som enhver vininteressert bør prøve. Er du utålmodig etter å smake noe annet enn rødt, kan du begynne med deres rose, Terra Nere Etna Rosato 2012 (97455) , som er dyrere enn de fleste i denne kategorien, men altså av et annet kaliber.

 
Bestill vinen med en gang
Ønsker du å bestille vinen trykker du bare på vinnavnet og du flyttes direkte til Apéritifs Polliste og bestillingsrutinen.
Vi gjør oppmerksom på at på grunn av denne spaltens popularitet, og siden enkelte viner er tilgjengelig i mindre kvanta enn andre, kan det oppstå en utsolgt-situasjon. Du vil i så fall få beskjed om det fra Vinmonopolet, samt vanligvis også en dato for når vinen atter er å få tak i.
 

Terre Nere Etna Rosso 2019

Produsent:
TERRE NERE
Utvalg:
Bestillingsutvalget
Volum:
0.750l
Land:
Italia
Område:
Sicilia
Pris:
255,00 kr
Varenummer:
2246501
88 Poeng
Les smaksnotatene »

Tenuta delleTerre Nere Etna Rosato 2018

Produsent:
Terre Nere
Utvalg:
Bestillingsutvalget
Volum:
0.750l
Land:
Italia
Område:
Sicilia
Pris:
244,90 kr
Varenummer:
9745501
90 Poeng
Les smaksnotatene »
Hvis du vil bestille flere produkter, kan du også velge fritt fra Apéritifs polliste eller søke deg frem til de varene du er ute etter .

Godbiter i pollisten som nyhetsbrev:
Hver onsdag, altså én dag før alle andre kan lese om det, får du som abonnerer på nyhetsbrevet det rett i postkassen din. Selvfølgelig helt gratis.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen