Drikke
Det beste spanske vinkartet er i Stavanger

Det beste spanske vinkartet er i Stavanger

Restauranten Warehouse by Haciendas i Stavanger har vunnet Wine Spectators «Award of Excellence» for sitt spanske vinkart.
Aase E. Jacobsen
17 September 2014 - 16:17

Warehouse by Haciendas er dermed den eneste restauranten i Skandinavia som har fått den prestisjetunge prisen for en ren spansk vinmeny.

Både velkjent og nytt

Vinkartet på Warehouse by Haciendas i Stavanger er utformet av Liv Lorntzsen og hun har lagt ned et møysommelig arbeid i vinkartet til Warehouse by Haciendas hvor det i dag er mulig å få en hel rekke Spanske viner som ikke er tilgjengelig på Vinmonopolet eller på andre restauranter i landet.

– Det er utrolig kjekt å endelig kunne tilby både spennende nye og klassiske spanske viner som fortsatt er ukjente for de fleste i Norge, sier Liv Lorntzsen.

Vinkartet skulle ikke bare holde den samme kvaliteten som restaurantens retter og råvarer, men det det har også vært en forutsetning at vinkartet skulle gi gode mat- og vinkombinasjoner med menyens retter. Nå har altså arbeid med vinkartet betalt seg betalt seg. Fornøyde kunder og flittige ansatte kan glede seg over Wine Spectators «Award of Excellence» og heder for intet mindre enn «one of the most outstanding wine lists in the world».

Lorntzsen forteller videre at en forutsetningen for vinkartet var at det skulle presentere viner både fra velkjente og ukjente områder med fokus på kvalitet. Akkurat det samme kvalitetsfokuset er det på råvarene restauranten bruker i sine enkle, men autentiske retter.

 

En del av Slow Food

Restauranten har nemlig full kontroll på råvarenes kvalitet når de skal lage sine ettertraktede spanske retter og tapas, som i hovedsak lages av produkter og råvarer fra deres egen økologiske gård og vinhotell Hacienda Zorita i Salamanca.

Gården Zorita er på hele 300 hektar og ligger i et område med en formidabel tilgang på vilt. Side om side lever gårdens egne geite-, saue- og griseraser sine lykkelige liv før de blant annet blir til ulike skinker og pølser. Eiendommen er en del av Slow Food-bevegelsen og dyrker i tillegg et variert utvalg av frukt og grønnsaker, samt at de produserer upasteuriserte oster, olivenolje, balsamicoeddik og bakverk av ymse slag.

Warehouse er for øvrig en del av et større spansk gastrokonsept med flere restauranter i verden blant annet i Madrid, Salamanca og London.

Her finner du restauranten:

Warehouse by Haciendas
Kongsgata 41, Stavanger
Telefonnr. 51 52 24 40

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Japansk-peruansk fusion sprer seg
+

Japansk-peruansk fusion sprer seg

Det pikante søramerikanske fusionkjøkkenet nikkei blander peruanske råvarer med japansk knowhow. På Issei i København har den tidlige sushikokken Christian Paradisi kastet seg over sjangeren og setter opp filialer flere steder i verden.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Her finner du siste utgave av Apéritif magasin
+

Her finner du siste utgave av Apéritif magasin

Som vanlig er vi innom alt fra fjerne til nære himmelstrøk, fra det sterke til det svakere, med og uten bobler, men alltid med fokus på bærekraft.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Her er løsningen på helgens fiskemåltid: Helgrillet steinbitbilet
Dagens rett

Her er løsningen på helgens fiskemåltid: Helgrillet steinbitbilet

Å steke en stor fiskefilet som den av steinbit hel, er perfekt på grillen. Ekstra godt blir det med ratatouille til.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Spareribsene hurtigmarinerer du slik
Dagens rett

Spareribsene hurtigmarinerer du slik

Spareribs kan være på tallerkenen etter 20 minutter om du velger denne hurtigløsningen. fornøyd.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Japansk-peruansk fusion sprer seg
+

Japansk-peruansk fusion sprer seg

Det pikante søramerikanske fusionkjøkkenet nikkei blander peruanske råvarer med japansk knowhow. På Issei i København har den tidlige sushikokken Christian Paradisi kastet seg over sjangeren og setter opp filialer flere steder i verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Her finner du siste utgave av Apéritif magasin
+

Her finner du siste utgave av Apéritif magasin

Som vanlig er vi innom alt fra fjerne til nære himmelstrøk, fra det sterke til det svakere, med og uten bobler, men alltid med fokus på bærekraft.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her finner du alle de digitale utgavene av magasinet Aperitif
+
Klubb

Her finner du alle de digitale utgavene av magasinet Aperitif

Siden magasinet Aperitif er en del av medlemskapet i Mat- og vinklubben, har vi samlet alle lenkene til de ulike utgavene nedenfor.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Prøv denne vrien på fredagsbiffen. Du blir ikke skuffet
Dagens rett
Asiatiske biffspyd

Prøv denne vrien på fredagsbiffen. Du blir ikke skuffet

Disse asiatiskinspirerte biffspydene gir en knallavslutning på uka. Prøv denne superenkle oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Denne wokretten kan lages med eller uten kjøtt
Dagens rett

Denne wokretten kan lages med eller uten kjøtt

Å woke maten byr på store valgmuligheter. Også om kjøtt skal være med blant ingrediensene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Her er løsningen på helgens fiskemåltid: Helgrillet steinbitbilet
Dagens rett

Her er løsningen på helgens fiskemåltid: Helgrillet steinbitbilet

Å steke en stor fiskefilet som den av steinbit hel, er perfekt på grillen. Ekstra godt blir det med ratatouille til.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her