Drikke
Det beste spanske vinkartet er i Stavanger

Det beste spanske vinkartet er i Stavanger

Restauranten Warehouse by Haciendas i Stavanger har vunnet Wine Spectators «Award of Excellence» for sitt spanske vinkart.
Aase E. Jacobsen
17 September 2014 - 16:17

Warehouse by Haciendas er dermed den eneste restauranten i Skandinavia som har fått den prestisjetunge prisen for en ren spansk vinmeny.

Både velkjent og nytt

Vinkartet på Warehouse by Haciendas i Stavanger er utformet av Liv Lorntzsen og hun har lagt ned et møysommelig arbeid i vinkartet til Warehouse by Haciendas hvor det i dag er mulig å få en hel rekke Spanske viner som ikke er tilgjengelig på Vinmonopolet eller på andre restauranter i landet.

– Det er utrolig kjekt å endelig kunne tilby både spennende nye og klassiske spanske viner som fortsatt er ukjente for de fleste i Norge, sier Liv Lorntzsen.

Vinkartet skulle ikke bare holde den samme kvaliteten som restaurantens retter og råvarer, men det det har også vært en forutsetning at vinkartet skulle gi gode mat- og vinkombinasjoner med menyens retter. Nå har altså arbeid med vinkartet betalt seg betalt seg. Fornøyde kunder og flittige ansatte kan glede seg over Wine Spectators «Award of Excellence» og heder for intet mindre enn «one of the most outstanding wine lists in the world».

Lorntzsen forteller videre at en forutsetningen for vinkartet var at det skulle presentere viner både fra velkjente og ukjente områder med fokus på kvalitet. Akkurat det samme kvalitetsfokuset er det på råvarene restauranten bruker i sine enkle, men autentiske retter.

 

En del av Slow Food

Restauranten har nemlig full kontroll på råvarenes kvalitet når de skal lage sine ettertraktede spanske retter og tapas, som i hovedsak lages av produkter og råvarer fra deres egen økologiske gård og vinhotell Hacienda Zorita i Salamanca.

Gården Zorita er på hele 300 hektar og ligger i et område med en formidabel tilgang på vilt. Side om side lever gårdens egne geite-, saue- og griseraser sine lykkelige liv før de blant annet blir til ulike skinker og pølser. Eiendommen er en del av Slow Food-bevegelsen og dyrker i tillegg et variert utvalg av frukt og grønnsaker, samt at de produserer upasteuriserte oster, olivenolje, balsamicoeddik og bakverk av ymse slag.

Warehouse er for øvrig en del av et større spansk gastrokonsept med flere restauranter i verden blant annet i Madrid, Salamanca og London.

Her finner du restauranten:

Warehouse by Haciendas
Kongsgata 41, Stavanger
Telefonnr. 51 52 24 40
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Slik har du kanskje ikke servert laks før
Dagens rett
Sprøstekt krydderlaks

Slik har du kanskje ikke servert laks før

Det er ikke så mye som skal til for at selv laksen får mesterkokkpreg. Bare prøv denne oppskriften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Denne søndagsmiddagen er slik Hellstrøm liker den
Dagens rett

Denne søndagsmiddagen er slik Hellstrøm liker den

Han spiser kanskje ikke kålruletter på søndag, men like fullt har denne oppskriften signert Eyvind Hellstrøm litt fest over seg.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Slik lager du Brandy Alexander - drink og dessert i samme glass
Ukens drink

Slik lager du Brandy Alexander - drink og dessert i samme glass

Kremete og fyldig, søt og krydret - dette er en farlig god klassiker.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Denne supersaftige kaken har bare smaker alle liker
Ukens kake
Sjokoladekake med pærer og kanel

Denne supersaftige kaken har bare smaker alle liker

Sjokolade og kanelkrydrete pærer er en veldig god kombinasjon som blir ekstra vellykket i form av denne kaken.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Slik har du kanskje ikke servert laks før
Dagens rett
Sprøstekt krydderlaks

Slik har du kanskje ikke servert laks før

Det er ikke så mye som skal til for at selv laksen får mesterkokkpreg. Bare prøv denne oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Denne søndagsmiddagen er slik Hellstrøm liker den
Dagens rett

Denne søndagsmiddagen er slik Hellstrøm liker den

Han spiser kanskje ikke kålruletter på søndag, men like fullt har denne oppskriften signert Eyvind Hellstrøm litt fest over seg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Strålende californiske Rhône-old-school-viner
+
Godbiter i pollisten

Strålende californiske Rhône-old-school-viner

Modellen er det beste fra Châteauneuf-du-Pape, men uten den høye alkoholen. Viner som dessuten representerer nyere californisk vinhistorie.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Selv om budsjettet er 179,90, får du knallgod vin
+
Ukens vin

Selv om budsjettet er 179,90, får du knallgod vin

Utrolig nok, i et marked hvor prisene har økt betydelig, er det mulig å finne veldig seriøs vin i dette prissjiktet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Unik sjanse for elskere av Chianti Classico: Nyt 8 flotte viner
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 06. oktober

Unik sjanse for elskere av Chianti Classico: Nyt 8 flotte viner

Smak noe av det aller beste fra Toscana når Fèlsina inntar hovedstaden den 06. oktober

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik lager du Brandy Alexander - drink og dessert i samme glass
Ukens drink

Slik lager du Brandy Alexander - drink og dessert i samme glass

Kremete og fyldig, søt og krydret - dette er en farlig god klassiker.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her