Disse festkakene kan alle klare til 17. mai

Oppskrifter på festkaker

(Matprat/Sara Johannessen)

Så enkelt lager du en 17. mai-bløtkake

17. mai bløtkake i rødt, hvitt og blått

Antall porsjoner

10

Tilberedningstid

1 og en halv time

Ingredienser

Sukkerbrød
5 stk
150 g
Fyll og pynt
1 dl
eplejus til dynking

Fremgangsmåte

Pisk egg og sukker til stiv eggedosis. Sikt sammen mel og bakepulver og rør det forsiktig inn i eggedosisen.

Stek i en smurt springform, 24 cm i diameter, ved 160 grader i 45 minutter.

Del sukkerbrødet i tre lag og dynk dem godt med jus.

Stivpisk kremfløte og del jordbærene i store biter. Legg jordbær på et lag med sukkerbrød og bre over kremfløte. Gjenta med sukkerbrød, jordbær og kremfløte og så videre.

Stryk kremfløte på sidene av kaken. Ha resten av kremen i en sprøytepose og sprøyt topper rundt kanten og på toppen.

Pynt kaken med jordbær og blåbær og ha på mynteblader som "bjørkeblader".
 
 
 

Sendt inn av

Foto: Synøve Dreyer

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen