Mat

Drikke til julekaker

Slik går du fram når du skal finne drikke til julebaksten

Slik går du fram når du skal finne drikke til julebaksten

Det finnes alternativer til kaffen når julekakene kommer på bordet.
Aase E. Jacobsen
07 Desember 2019 - 11:30

Både saft, eplemost og gløgg er gode løsninger som følge til småkakene. Spesielt om du ønsker at det skal være alkoholfritt.

Prøv denne barnevennlige gløggoppskriften

Gløggen kan jo lages i en voksen- og en barneutgave.

De beste julekakeoppskriftene finner du her

Ekstra spennende er det likevel å prøve en hetvin, søtvin eller sågar et øl eller brennevin til julebaksten.

På de neste sidene finner du forslag til vin, øl og brennevin som passer til julebaksten 

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

En salat kan fint serveres som toast
Dagens rett
Grillet chevre på brød med valnøtter

En salat kan fint serveres som toast

Grillet chèvre serveres ofte i en salat med valnøtter og krutonger, men her kommer den som en sandwich. Veldig enkelt og veldig godt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Lag din egen saft av syriner fra hagen eller blomster fra naturen
Guide
Oppskrifter på hjemmelaget saft

Lag din egen saft av syriner fra hagen eller blomster fra naturen

Det er utrolig hvor mye bedre hjemmelaget saft smaker enn den du kjøper i butikken.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Lag kamskjellene i woken - det blir veldig godt
Dagens rett
Kamskjell med sitron og ingefær

Lag kamskjellene i woken - det blir veldig godt

Kamskjell er en var råvare som skal behandles med den største forsiktighet, så stekingen må overvåkes nøye. Derfor er en wok faktisk ideell. Svært høy varme tilsier veldig kort steketid.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Bak det som ser ut som en vanlig lasagne, skjuler det seg ekstra gode smaker
Dagens rett
Lasagne med gorgonzola og valnøtter

Bak det som ser ut som en vanlig lasagne, skjuler det seg ekstra gode smaker

For her er det verken kjøttsaus eller tomater, derimot gorgonzola, valnøtter og friske grønnsaker. En lasagne verdig et festmåltid.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
En salat kan fint serveres som toast
Dagens rett
Grillet chevre på brød med valnøtter

En salat kan fint serveres som toast

Grillet chèvre serveres ofte i en salat med valnøtter og krutonger, men her kommer den som en sandwich. Veldig enkelt og veldig godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Lag din egen saft av syriner fra hagen eller blomster fra naturen
Guide
Oppskrifter på hjemmelaget saft

Lag din egen saft av syriner fra hagen eller blomster fra naturen

Det er utrolig hvor mye bedre hjemmelaget saft smaker enn den du kjøper i butikken.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Lag en mettende salat med pastrami, bakte tomater og stekt aubergine
Dagens rett
Salat med pastrami, bakte tomater og stekt aubergine

Lag en mettende salat med pastrami, bakte tomater og stekt aubergine

Om du ikke har oppdaget at salater kan lages mettende, får du et bevis på det her. Aubergine gjør jobben. Og om du ikke vil ha kjøtt, dobler du bare mengden aubergine.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Se alt du kan lage med rabarbra
Guide
Oppskrifter rabarbra

Se alt du kan lage med rabarbra

Rabarbra duger til mer enn å dyppes i sukker. Her får du mange gode oppskrifter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Gjør tirsdagen ekstra fargerik med friske grønnsaker og sei fra woken
Dagens rett
Seiwok med eggnudler, brokkoli, blomkål, squash og asparges

Gjør tirsdagen ekstra fargerik med friske grønnsaker og sei fra woken

Fisk og grønnsaker er det vi skal spise mer av, og det er enkelt som bare det når middagen er så fristende og lettlaget som her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Lag kamskjellene i woken - det blir veldig godt
Dagens rett
Kamskjell med sitron og ingefær

Lag kamskjellene i woken - det blir veldig godt

Kamskjell er en var råvare som skal behandles med den største forsiktighet, så stekingen må overvåkes nøye. Derfor er en wok faktisk ideell. Svært høy varme tilsier veldig kort steketid.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her