Tester

Drikke til kveite

Slik velger du riktig drikke til kveite

Slik velger du riktig drikke til kveite

Ved å velge en av disse vinene får du mer ut av festmåltidet med kveite i hovedrollen.
13 Desember 2022 - 13:26

Kveite i seg selv er egentlig ikke så vanskelig å sette vin til, den tåler de fleste hvitviner og lette fruktige rødviner godt. Det som er viktig er å ikke velge en altfor kraftig vin slik at du overdøver den deilige smaken av kveite, men etter det er det tilbehøret som avgjør mest for vinvalget.

Ofte blir kveite servert med en smørsaus og kanskje grønne asparges eller aspargesbønner, dette gjelder også som regel for de som har kveite på julaften. Den soleklare vinneren til kveite, smørsaus, og delikat tilbehør, er en litt eiket chardonnay. Gjerne fra Burgund, men også Jura og USA har mange gode alternativer. Disse vinene koster ofte litt, men samtidig er du garantert en himmelsk opplevelse.

Hvis du har annet tilbehør til fisken som for eksempel noe med tomater så vil en litt fruktigere og aromatisk vin være godt. Som for eksempel en god riesling fra Tyskland. Albariño fra nord-Spania vil også være et godt alternativ her.

Hvis du er av typen som absolutt vil ha rødvin til hvit fisk, så finnes det heldigvis mange muligheter. Igjen er det lurt å tenke litt over tilbehøret. Velg litt kraftigere tilbehør, som kanskje rotgrønnsaker og sopp, en type sjysaus eller kraft vil også passe bedre enn en syrlig smørsaus. Som tidligere nevnt så er det lurt å velge en ikke alt for kraftig vin, og gjerne en som er fruktig. Barbera fra Piemonte, en god valpolicella (ikke ripasso), en beaujolais og ikke alt for eiket pinot noir er gode tips her.

På neste side finner du våre vinforslag til kveite

 
Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas
+

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas

Svinekjøtt stekt i smult i kopperkjele er utgangspunktet for en av Mexicos mest populære retter, carnitas, som også er kåret til verdens sjette beste gatemat. Det vanligste er å spise dem som tacos.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren
+
Godbiter i pollisten

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren

Denne vinen har allerede dokumentert sitt store lagringspotensial.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

På Rosetta i Mexico by lager Elena Reygadas taco med en grønn tvist
+

På Rosetta i Mexico by lager Elena Reygadas taco med en grønn tvist

Blant levende planter og grønn vegetasjon malt på veggene i restauranten Rosetta i Mexico by, serveres retter av Elena Reygadas, utnevnt til The World’s Best Female Chef 2023 av The World’s 50 Best Restaurants. Men det er ikke en vegetarrestaurant.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Lengselen etter Hellas-ferien blir mindre intens med dette i glasset
+
Ukens vin

Lengselen etter Hellas-ferien blir mindre intens med dette i glasset

For her får du bedre vin enn på de fleste «tabepnaer».

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas
+

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas

Svinekjøtt stekt i smult i kopperkjele er utgangspunktet for en av Mexicos mest populære retter, carnitas, som også er kåret til verdens sjette beste gatemat. Det vanligste er å spise dem som tacos.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren
+
Godbiter i pollisten

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren

Denne vinen har allerede dokumentert sitt store lagringspotensial.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Med disse grillspydene får du en helt annen smaksopplevelse
Dagens rett

Med disse grillspydene får du en helt annen smaksopplevelse

San Jeok er en veldig tradisjonsrik koreansk rett som passer utmerket også i et grillmåltid her til lands.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Stekt asparges med nøtter kan serveres alene eller som tilbehør
Dagens rett

Stekt asparges med nøtter kan serveres alene eller som tilbehør

Nå er aspargesen blitt så tilgjengelig og rimelig, at du fint kan la den spille hovedrollen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Sett tonen for sommeren med sjømat, musikk og vin
Matkurs og vinkurs
Vinmiddag i Oslo 13. juni

Sett tonen for sommeren med sjømat, musikk og vin

Den 13. juni inviterer vi til en helaften med smakfull sjømat, livlig musikk og nøye utvalgte viner.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

På Rosetta i Mexico by lager Elena Reygadas taco med en grønn tvist
+

På Rosetta i Mexico by lager Elena Reygadas taco med en grønn tvist

Blant levende planter og grønn vegetasjon malt på veggene i restauranten Rosetta i Mexico by, serveres retter av Elena Reygadas, utnevnt til The World’s Best Female Chef 2023 av The World’s 50 Best Restaurants. Men det er ikke en vegetarrestaurant.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her