Pinnekjøtt er både salt og konsentrert i smaken. Utvanning reduserer saltsmaken og gjør derfor valg av drikkefølge enklere. Avgjørende er også hvor lenge du koker kjøttet. Lite kokt pinnekjøtt er tørt og skaper problemer i hvert fall om du velger vin.
Slik får du perfekt pinnekjøtt
For pinnekjøtt er veldig vinvennlig forutsatt at du vanner det ut i flere døgn og damper det til kjøttet «detter av beina». Tilbehøret til pinnekjøtt er veldig nøytralt, så her behøver vi til en forandring kun tenke på hovedingrediensen.
Sødme trengs
Felles for en vin til pinnekjøtt, enten det er røykt eller urøykt er at den må ha god syrestruktur, fylde og noe sødme. Den kan være hvit, rosa eller rød, og med eller uten bobler. Siden pinnekjøttet er tørket, er det en fordel om vinen har et visst lagringspreg. Overfor den røykte versjonen fungerer det derimot godt med en ung vin gitt at den har god sødme.
Røykt eller urøykt pinnekjøtt?
Men for mange er det bare øl og akevitt som gjelder, og pinnekjøtt tåler mye smaksfylde i både øl og akevittfølget.