Drikke
Dette er de viktigste vintrendene i USA

Dette er de viktigste vintrendene i USA

Vintrender som oppstår i USA har en tendens til å flytte seg over dammen. Vær forberedt.
Redaksjonen
05 Mars 2015 - 10:18

Det er wownews.se som har sammenfattet de amerikanske vintrendene:

Håndverksølstrenden forsterkes ytterligere

Håndverksøl stjeler ikke bare markedsandeler fra industriøl, men også fra brennevin. Slik øl har i stor grad erstattet både den spritbaserte aperitiffen og drinken på nattklubben og baren. Og nå begynner øl også å erstatte vin i restaurantsammenheng.

Pinot noir fra Oregon er hetere enn før

Store vinhus flytter til Oregon for å lage pinot noir. Denne staten er nå dermed kvitt sitt hippieimage når det kommer til pinot-framstillingen. Dessuten legges det økt vekt på terroir og årgangsforskjeller.

Søtt og skummende skal det være

Moscato har seilt opp som et komplement til den stadig mer dominerende proseccoen. De nye moscatovinene med lav alkohol er av en slik karakter og ikke minst til så gunstige priset at de kan drikkes midt i uka.

Nettet blir viktigere salgskanal

I USA er det fortsatt lettere å kjøpe våpen via nettet enn vin, men stadig flere aktører tilbyr vin via ulike nettløsninger. Små produsenter når på den måten lettere ut til forbrukerne samtidig som vinbutikker viser fram sitt tilbud online for å holde på kundene/øke omsetningen.

Vinkelnerne blir viktigere

For ti år siden klaget vinkelnere over at vinskribenter hadde for stor innflytelse. Situasjonen er nå snudd opp ned. De som serverer vin på restauranten har en klar påvirkning på produsentenes måte å lage vin på. Det gir seg blant annet uttrykk i vin med bedre syre.

Robert Parker

Verdens mest innflytelsesrike vinskribent fyller 68 og er derfor rent aldersmessig pensjonist. Det er ikke helt klart ennå i hvilken grad han blir borte. Foreløpig har han gitt fra seg en primeur-smakingene til Neal Martin. Men samtidig lover han å ikke gi seg helt.

Sosiale medier gjør «alle» til vinsmakere

Den nye generasjonen vindrikkere benytter seg i stadig større grad av sosiale medier før beslutning om vinkjøp. Venners anbefalinger betyr mer enn kjente vinskribenter og bloggere ses i økende grad på som pålitelige kilder.

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår SMS-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Slik smaker Provence-vin når topprodusent fra Burgund står bak
+
Ukens vin

Slik smaker Provence-vin når topprodusent fra Burgund står bak

Det er nemlig Seysses-familien kjent fra Dujac som står bak disse vinene som koster en brøkdel av deres burgundere og dermed byr på veldig god valuta for pengene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Så råflott har du ikke servert skagenrøren før
Dagens rett
Luksuriøs skagenrøre på brioche

Så råflott har du ikke servert skagenrøren før

I denne oppskriften blir den klassiske skagenrøren tatt til nye eksklusive høyder. Inspirert av amerikanernes lobster roll, trer rekene til side til fordel for sjøkreps og hummer, og byr på en smaksopplevelse uten like.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Chassagne-Montrachet i 2019 er en drømmekombinasjon – som denne
+
Klubb
Viner i begrenset antall kun for abonnenter

Chassagne-Montrachet i 2019 er en drømmekombinasjon – som denne

Den kommer dessuten fra en produsent som først nå er tilgjengelig i Norge, og det er et vellykket møte.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Her finner du gode tips og oppskrifter til midtsommerfesten
Guide

Her finner du gode tips og oppskrifter til midtsommerfesten

Enten du skal kose deg på fjorden, i parken eller i hagen sankthansaften, Apéritif gir deg de beste tipsene og oppskriftene.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Så råflott har du ikke servert skagenrøren før
Dagens rett
Luksuriøs skagenrøre på brioche

Så råflott har du ikke servert skagenrøren før

I denne oppskriften blir den klassiske skagenrøren tatt til nye eksklusive høyder. Inspirert av amerikanernes lobster roll, trer rekene til side til fordel for sjøkreps og hummer, og byr på en smaksopplevelse uten like.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Klippfisk kan også grilles
Dagens rett
Grillspyd med klippfisk, reker og kamskjell

Klippfisk kan også grilles

Godt utvannet klippfisk gir grillspydene ekstra karakter. Prøv denne oppskriften neste gang du fyrer opp grillen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Imponer gjestene med denne vidunderlige ceviche-oppskriften
Dagens rett
Ceviche Chifero

Imponer gjestene med denne vidunderlige ceviche-oppskriften

Denne oppskriften ser kanskje komplisert ut, men er egentlig ganske så enkel. Lager du den klassiske tigermelken kvelden før, har du i tillegg en meget sofistikert middag på under 15 minutter.

Les hele saken
Bli en mesterkokk med Apéritifs tredagers kokkeskole
Matkurs og vinkurs
Apéritifs kokkeskole

Bli en mesterkokk med Apéritifs tredagers kokkeskole

Årets julegave for den gryende kokkespire - Våre dyktige kokker lærer deg kjøkkenets viktigste grunnprinsipper gjennom tre intense dager.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Gyros er grekernes svar på rullekebab og  er det perfekte tilskuddet til helgekosen
Dagens rett
Gresk gyros

Gyros er grekernes svar på rullekebab og  er det perfekte tilskuddet til helgekosen

Om du har tenkt til å ta frem grillen denne helgen eller kose deg innendørs ,er gyros fredags-middagen du har lengtet etter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Dette er den eneste oppskriften du trenger på cæsarsalat
Dagens rett
Klassisk Cæsarsalat

Dette er den eneste oppskriften du trenger på cæsarsalat

Cæsarsalat er kanskje verdens mest berømte salat, og det med god grunn.  Dette er beskjedenhet i all sin prakt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her