Drikke
Dette er de viktigste vintrendene i USA

Dette er de viktigste vintrendene i USA

Vintrender som oppstår i USA har en tendens til å flytte seg over dammen. Vær forberedt.
Redaksjonen
05 Mars 2015 - 09:18

Det er wownews.se som har sammenfattet de amerikanske vintrendene:

Håndverksølstrenden forsterkes ytterligere

Håndverksøl stjeler ikke bare markedsandeler fra industriøl, men også fra brennevin. Slik øl har i stor grad erstattet både den spritbaserte aperitiffen og drinken på nattklubben og baren. Og nå begynner øl også å erstatte vin i restaurantsammenheng.

Pinot noir fra Oregon er hetere enn før

Store vinhus flytter til Oregon for å lage pinot noir. Denne staten er nå dermed kvitt sitt hippieimage når det kommer til pinot-framstillingen. Dessuten legges det økt vekt på terroir og årgangsforskjeller.

Søtt og skummende skal det være

Moscato har seilt opp som et komplement til den stadig mer dominerende proseccoen. De nye moscatovinene med lav alkohol er av en slik karakter og ikke minst til så gunstige priset at de kan drikkes midt i uka.

Nettet blir viktigere salgskanal

I USA er det fortsatt lettere å kjøpe våpen via nettet enn vin, men stadig flere aktører tilbyr vin via ulike nettløsninger. Små produsenter når på den måten lettere ut til forbrukerne samtidig som vinbutikker viser fram sitt tilbud online for å holde på kundene/øke omsetningen.

Vinkelnerne blir viktigere

For ti år siden klaget vinkelnere over at vinskribenter hadde for stor innflytelse. Situasjonen er nå snudd opp ned. De som serverer vin på restauranten har en klar påvirkning på produsentenes måte å lage vin på. Det gir seg blant annet uttrykk i vin med bedre syre.

Robert Parker

Verdens mest innflytelsesrike vinskribent fyller 68 og er derfor rent aldersmessig pensjonist. Det er ikke helt klart ennå i hvilken grad han blir borte. Foreløpig har han gitt fra seg en primeur-smakingene til Neal Martin. Men samtidig lover han å ikke gi seg helt.

Sosiale medier gjør «alle» til vinsmakere

Den nye generasjonen vindrikkere benytter seg i stadig større grad av sosiale medier før beslutning om vinkjøp. Venners anbefalinger betyr mer enn kjente vinskribenter og bloggere ses i økende grad på som pålitelige kilder.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

La deg inspirere til å bli lefsebaker
Guide

La deg inspirere til å bli lefsebaker

Du trenger bare en steketakke og disse oppskriftene for å komme i gang.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Oppdag den søte hemmeligheten fra Champagne - ratafia
+

Oppdag den søte hemmeligheten fra Champagne - ratafia

En nærmest glemt drikk som skapte glede blant vinbønder og drueplukkere i Champagnes vinmarker, har nå fått en renessanse hos franske toppchefer. Arnaud Lallemand som står bak trestjerneren L’Assiette Champenoise i Reims er en av dem.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Be inn på en fyldig elggryte
Dagens rett
Rødvinsgryte av elg

Be inn på en fyldig elggryte

Har du ikke elgkjøtt, kan du godt bruke annet vilt eller tamt kjøtt i denne oppskriften.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

La deg inspirere til å bli lefsebaker
Guide

La deg inspirere til å bli lefsebaker

Du trenger bare en steketakke og disse oppskriftene for å komme i gang.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen
+
Godbiter i pollisten

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen

Når du ikke har råd til barolo eller ikke orker å vente til den blir drikkeklar, er dette et veldig godt alternativ – signert en av de beste.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris
+
Ukens vin

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris

Eller en 16 år gammel merlot til samme pris – begge kommer med en spesiell historie.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lær alt om champagne av en proff
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 08. desember

Lær alt om champagne av en proff

Lær mer om verdens beste musserende viner og smak 9 elegante champagner med vår egen vinekspert Marte Øyen Nordahl

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Oppdag den søte hemmeligheten fra Champagne - ratafia
+

Oppdag den søte hemmeligheten fra Champagne - ratafia

En nærmest glemt drikk som skapte glede blant vinbønder og drueplukkere i Champagnes vinmarker, har nå fått en renessanse hos franske toppchefer. Arnaud Lallemand som står bak trestjerneren L’Assiette Champenoise i Reims er en av dem.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her