Drikke
Dette er de viktigste vintrendene i USA

Dette er de viktigste vintrendene i USA

Vintrender som oppstår i USA har en tendens til å flytte seg over dammen. Vær forberedt.
Redaksjonen
05 Mars 2015 - 09:18

Det er wownews.se som har sammenfattet de amerikanske vintrendene:

Håndverksølstrenden forsterkes ytterligere

Håndverksøl stjeler ikke bare markedsandeler fra industriøl, men også fra brennevin. Slik øl har i stor grad erstattet både den spritbaserte aperitiffen og drinken på nattklubben og baren. Og nå begynner øl også å erstatte vin i restaurantsammenheng.

Pinot noir fra Oregon er hetere enn før

Store vinhus flytter til Oregon for å lage pinot noir. Denne staten er nå dermed kvitt sitt hippieimage når det kommer til pinot-framstillingen. Dessuten legges det økt vekt på terroir og årgangsforskjeller.

Søtt og skummende skal det være

Moscato har seilt opp som et komplement til den stadig mer dominerende proseccoen. De nye moscatovinene med lav alkohol er av en slik karakter og ikke minst til så gunstige priset at de kan drikkes midt i uka.

Nettet blir viktigere salgskanal

I USA er det fortsatt lettere å kjøpe våpen via nettet enn vin, men stadig flere aktører tilbyr vin via ulike nettløsninger. Små produsenter når på den måten lettere ut til forbrukerne samtidig som vinbutikker viser fram sitt tilbud online for å holde på kundene/øke omsetningen.

Vinkelnerne blir viktigere

For ti år siden klaget vinkelnere over at vinskribenter hadde for stor innflytelse. Situasjonen er nå snudd opp ned. De som serverer vin på restauranten har en klar påvirkning på produsentenes måte å lage vin på. Det gir seg blant annet uttrykk i vin med bedre syre.

Robert Parker

Verdens mest innflytelsesrike vinskribent fyller 68 og er derfor rent aldersmessig pensjonist. Det er ikke helt klart ennå i hvilken grad han blir borte. Foreløpig har han gitt fra seg en primeur-smakingene til Neal Martin. Men samtidig lover han å ikke gi seg helt.

Sosiale medier gjør «alle» til vinsmakere

Den nye generasjonen vindrikkere benytter seg i stadig større grad av sosiale medier før beslutning om vinkjøp. Venners anbefalinger betyr mer enn kjente vinskribenter og bloggere ses i økende grad på som pålitelige kilder.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Her finner du november-utgaven 2025 av Apéritif magasin
+

Her finner du november-utgaven 2025 av Apéritif magasin

Opplev storsatsingen på Nasjonalbiblioteket med Credo og Heidi Bjerkan, møt verdens mest toneangivende kokk gjennom de siste tiårene, Ferran Adria og verdens mest bærekraftige restaurant Aponiente, blant annet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Nyheter taxfree: De flytende julegavene kan fint kjøpes på flyplassen
+
Tester

Nyheter taxfree: De flytende julegavene kan fint kjøpes på flyplassen

Stopper du opp i taxfreebutikken på neste utenlandsreise, er det en håndfull interessante nyheter du kan plukke med deg hjem - som julegave til deg selv eller andre.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Lilleputtlandet Moldova hevder seg i skyggen av Ukrainakrigen
+

Lilleputtlandet Moldova hevder seg i skyggen av Ukrainakrigen

Vingården Milestii Mici i Moldova huser verdens største vinkjeller med rundt to millioner flasker som Moldova har søkt om Unesco-beskyttelse for. Men hvorfor er det så mange flasker til overs fra 1986-årgangen?

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Slik gir du torsken et ekstra kick a la bacalao
Dagens rett

Slik gir du torsken et ekstra kick a la bacalao

Torsk tåler mye smak i tilbehøret. Den får akkurat passe med juling i denne knallgode bacalaoinnspirerte oppskriften.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Her finner du november-utgaven 2025 av Apéritif magasin
+

Her finner du november-utgaven 2025 av Apéritif magasin

Opplev storsatsingen på Nasjonalbiblioteket med Credo og Heidi Bjerkan, møt verdens mest toneangivende kokk gjennom de siste tiårene, Ferran Adria og verdens mest bærekraftige restaurant Aponiente, blant annet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Nyheter taxfree: De flytende julegavene kan fint kjøpes på flyplassen
+
Tester

Nyheter taxfree: De flytende julegavene kan fint kjøpes på flyplassen

Stopper du opp i taxfreebutikken på neste utenlandsreise, er det en håndfull interessante nyheter du kan plukke med deg hjem - som julegave til deg selv eller andre.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin
+
Godbiter i pollisten

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin

Gjennom gamle og upodete vinstokker, økologisk dyrking og forsiktig vinmaking skaper De Martino et nytt og spennende møte med chilensk vin.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Old-school rødvinskupp fra Portugal
+
Ukens vin

Old-school rødvinskupp fra Portugal

149,90 er utrolig billig for denne økologiske vinen som representerer en solid tradisjon fra det indre av det portugisiske høyland.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik blir et smørbrød til en fullverdig middag
Dagens rett

Slik blir et smørbrød til en fullverdig middag

Saftige skiver av rosastekt biffkjøtt på godt brød med brie og aioli. Mer trenger du faktisk ikke. Bare oppskriften, og den får du her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Lilleputtlandet Moldova hevder seg i skyggen av Ukrainakrigen
+

Lilleputtlandet Moldova hevder seg i skyggen av Ukrainakrigen

Vingården Milestii Mici i Moldova huser verdens største vinkjeller med rundt to millioner flasker som Moldova har søkt om Unesco-beskyttelse for. Men hvorfor er det så mange flasker til overs fra 1986-årgangen?

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her