Dette er smaken av sommer for mange. Her finner du aperol spritz og mange andre leskende drinker

Drinker oppskrifter

(Malkovstock)

Når sydensommeren kommer til våre breddegrader, tar vi helt av. Og ja, det er helt greit  å nyte i langdrag siden vi snakker om en veldig kort periode. Fyll fryseren med store godt nedfryste isbiter og kjøleskapet med gode ingredienser, så har du din egen private bar.

Se alt du kan lage selv med enkle midler og stort sett det du har i huset

Glem for all del ikke å ha mengder av godt avkjølt vann - gjerne med smak slik som forslagene du finner her

På de neste sidene finner du en rekke oppskrifter på avkjølende drinker

 

Dette er alle oppskriftene vi har på mojito

Cubansk Mojito

Antall porsjoner

1

Tilberedningstid

5 minutter

Ingredienser

4 cl
soda/Farris

Fremgangsmåte

Sendt inn av

Foto: Lasse Berre

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i mine drinker

Gå til mine drinker »

 

Wild Royal Mojito

Fremgangsmåte

Ha en liten neve friske bær i et highballglass sammen med en god klype friske peppermynteblader og sukkerlake.
 
Knus alt sammen med en morter eller en stor skje og ha i saften av en stor båt lime.
 
Ha i en stor skje knust is og tilsette romen, rør godt rundt. Topp opp med champagne og pynt med friske bær og et fint skydd peppermynte.
 
Tips: Bruk de friske bærene du liker best. Du får tak i friske bær året rundt i butikkene, men selvplukkede bær i bærsesongen gir en enda bedre smak.
 
Råvarer:
 
 

Sendt inn av

Foto: romrodinka

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i mine drinker

Gå til mine drinker »

 

Mojito med kirsebær eller moreller

Antall porsjoner

1

Tilberedningstid

5 minutter

Ingredienser

4 cl

Fremgangsmåte

Mudle 1 sitronmelissekvast, 3 kirsebær/moreller, limesaft og sukkerlake i et mikseglass med lokk (shaker). Tilsett rom, sett på lokket og rist godt. Sil over i et longdrinkglass fylt med knust is. Topp med soda, legg oppi delte kirsebær/mreller og stikk den siste sitronmelissekvasten oppi.

Tips:
Du kan bruke 1 strøken teskje melis i stedet for sukkerlake.

Slik lager du ekte mojito

Her kan du søke i Apéritifs drinkbase med over 2000 oppskrifter

Lag din egen personlige bartender enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Få ukens drink som nyhetsbrev 

 

 

Sendt inn av

Foto: Mindstyle

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i mine drinker

Gå til mine drinker »

 

 

Bringebær Mojito

Antall porsjoner

1

Tilberedningstid

5 minutter

Ingredienser

0.5 stk
neve peppermynteblader

Fremgangsmåte

Bringebær, peppermynteblader, ferskpresset lime og sukkerlake mudles sammen (knuses med en morter).
 
Fyll opp glasset med masse is og ha i Bacardi Carta Blanca. Toppes med soda.

Pynt med et bær og noen mynteblader.

Tips! Bytt ut Bringebær med Jordbær/bjørnebær -og du har en Jordbær/bjørnebær Mojito.

Slik lager du ekte mojito

Her kan du søke i Apéritifs drinkbase med over 2000 oppskrifter

Lag din egen personlige bartender enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Få ukens drink som nyhetsbrev 

 

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i mine drinker

Gå til mine drinker »

 

 

Frozen Passion Mojito

Antall porsjoner

1

Tilberedningstid

5 minutter

Ingredienser

Fremgangsmåte

Ha en liten nevne mynte i en blender sammen med de andre ingredisensene, ha i knust is og kjør til en glatt konsistens.
 
Serveres i highballglass med rørpinne og sugerør. Pynt med valgfri frukt.
 
Tips: Du kan også servere drinken i et cocktailglass som en margarita. 
 
 

Sendt inn av

Foto: mitchellpictures

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i mine drinker

Gå til mine drinker »

 

Se alle våre versjoner over Aperol spritz

Aperol Spritz

Antall porsjoner

1

Tilberedningstid

10 minutter

Ingredienser

6 cl
proescco eller annen spumante

Fremgangsmåte

Fyll is i et stort vinglass, ha i Aperol og musserende vin, rør rudt og topp med litt club soda. Garnér med en halv appelsinskive.
 
Tips: Klem gjerne appelsinskiven over drinken slik at du får en mer utpreget appelsinsmak på drinken.
 
 
 

Foto: Anders Martinsen

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i mine drinker

Gå til mine drinker »

 

Rosa Aperol spritz

Antall porsjoner

8

Tilberedningstid

10 minutter

Ingredienser

bringebær

Fremgangsmåte

Fyll en bolle med isbiter. Hell over Aperol, lime- og druejuice. Rør godt og topp med prosecco. 

Del jordbær i to og ha dem sammen med bringebær og blåbær samt mynte i glassene. Øs over drinken og  pynt evt med spiselige blomster. 

Tips:
Du kan også lage drinken rett i glassene på samme måten. 

Tips:
For en syrligere smak kan du bruke tranebærjuice i stedet for druejuice.

Se våre andre spritz-oppskrifter

Her kan du søke i Apéritifs drinkbase med over 2000 oppskrifter

Lag din egen personlige bartender enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Få ukens drink som nyhetsbrev 

 

Sendt inn av

Foto: Milkos

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i mine drinker

Gå til mine drinker »

 

Se alle våre oppskrifter på frozen-drinker

Frozen Strawberry Daiquiri

Antall porsjoner

1

Tilberedningstid

5 minutter

Ingredienser

Fremgangsmåte

Ha en håndfull knust is i en blender og ha i de andre ingrediensene.

Kjør blenderen i 15-20 sekunder og smak til om du trenger mer sukkerlake eller limejuice.

Hell cocktailen i et avkjølt glass, pynt med jordbær.
 
Tips: Jordbærsirup finner du i velassorterte butikker, ett av de bedre merkene er Monin. Du kan også erstatte dette med noe mer jordbær og sukkerlake eller jordbærsaus fra flaske.
 
 

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i mine drinker

Gå til mine drinker »

 

Frozen Strawberry Margarita

Antall porsjoner

1

Tilberedningstid

5 minutter

Ingredienser

1 cl
Triple Sec (appelsin likør)

Fremgangsmåte

Knus ingrediensene med isbitene til en jevn puré i en blender. Helles i et coupetteglass eller cocktailglass. Hvis du ønsker saltrand, dypper du glasset i sitron og salt på forhånd. Knips lett i glasset for å bli kvitt overflødig salt. Pynt med en limeskive.

Tips:
For en ekstra forfriskende smak, bruk et par mynteblader, enten iblandet fra starten eller som pynt.

Råvarer:
Tequila
Triple sec

Sendt inn av

Foto: pjohnson1

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i mine drinker

Gå til mine drinker »

Frozen Irish Coffee

Antall porsjoner

1

Tilberedningstid

5 minutter

Ingredienser

Fremgangsmåte

Shake kahlua, jameson og bailyes sammen med is.
Ha i en enkel espresso.
 
Legg 3-4 isbiter i et Irish Coffee glass. Sil blandingen i glasset, topp med ristet fløte.
 

Sendt inn av

Foto: ultramarinfoto

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i mine drinker

Gå til mine drinker »

Se alle våre oppskrifter på vinbaserte drinker

Summer Grenade

Antall porsjoner

1

Tilberedningstid

5 minutter

Ingredienser

Fremgangsmåte

Fyll et vinglass halvveis opp med isbiter.

Ha i likøren og hvitvinen og rør rundt. Topp opp med Schweppes Russchian Water. 
 
Tips:
Stikk en kvast med valgfri urt eller (spiselig) blomst oppi som pynt. 
 
Råvare:
 

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i mine drinker

Gå til mine drinker »

 

Rosato Royale

Antall porsjoner

1

Tilberedningstid

5 minutter

Ingredienser

4 cl
Martini Rosato (rosé vermut)

Fremgangsmåte

Fyll et vinglass med isbiter.

Skjenk i kald Martini Rosato og topp opp med den musserende vinen.

Ønsker du å pynte drinken kan du bruke kanelstang, bringebær, lime- eller appelsinskive.

Her finner du flere drinker med musserende vin

Her kan du søke i Apéritifs drinkbase med over 2000 oppskrifter

Lag din egen personlige bartender enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Få ukens drink som nyhetsbrev 

 
 

Sendt inn av

Foto: PoppyB

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i mine drinker

Gå til mine drinker »

 

 

Vermut & tonic

Antall porsjoner

1

Tilberedningstid

5 minutter

Ingredienser

7.5 cl
7.5 cl

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i mine drinker

Gå til mine drinker »

 

 

Se alle våre oppskrifter på bowle

Fryst bowle på pinne

Antall porsjoner

10

Tilberedningstid

30 minutter

Ingredienser

4 stk
5 cl

Fremgangsmåte

Bland hvitvin, sherry, gin, gulkose og (hjemmelaget) limonade i en mugge. Fyll i iskremformene. Vask limene og skjær i tynne skiver. Legg to halve limeskiver i hver iskremform og sett lokk på/stikk nedi pinnene. Sett til innfrysing. Det tar 3-4 timer. 

Servering:
Ta ispinnene ut av formene og legg på et avkjølt brett. Dryss over oppklippet mynte. 

Tips:
Du kan lage limonade raskt ved å lage en blanding av 50/50 vann og sukker og blande ut med limesaft i forholdet 1:2. Juster sukker-syrebalansen etter egen smak.

Tips2
Hvis du vil ha en sterkere gulfarge på ispinnene, kan du tilsette enten konditorfarge, eller enda bedre litt fruktjuice. Da reduserer du mengden vin. Dermed får du en alkoholsvakere ispinne. 

Se våre andre oppskrifter på bowle 

Her kan du søke i Apéritifs drinkbase med over 2000 oppskrifter

Lag din egen personlige bartender enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Få ukens drink som nyhetsbrev 

 

 

Sendt inn av

Foto: Foxys_forest_manufacture

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i mine drinker

Gå til mine drinker »

 

Jordbær- og rabarbrabowle

Antall porsjoner

6

Ingredienser

1 stk
flaske rosevin,
2 dl
rabarbrasaft, ufortynnet
stk
Tynne skiver av lettkokt jordbærrabarbra (den røde)

Fremgangsmåte

Fyll isbiter i en mugge eller stor tekanne. Tilsett rosevin og rabarbrasaft.

Ha oppi urtene (hele blader), jordbær i skiver, og om du har, tynne skiver av lettkokt rød rabarbra. Smak til med sukkerlake. Den må være akkurat passe søt siden den blir litt mindre søt når du tilsetter musserende vin. Husk at om du velger prosecco, er den ofte ganske søt.

La stå i minst 10 minutter slik at smakene får samlet seg.

Server fra muggen/kannen i tekopper, lave eller høye glass, og topp med musserende vin.

Tips: Husk at om du skreller rabarbraen mister den fargen.

Tips: Om du ønsker en svakere utgave, kan du erstatte rosevinen med VÅR Eple og Rabarbra . En helt alkoholfri utgave får du ved å bruke Bris naturell for boblene. Da må du kanskje søte litt ekstra.

Se våre andre oppskrifter på bowle 

Her kan du søke i Apéritifs drinkbase med over 2000 oppskrifter

Lag din egen personlige bartender enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Få ukens drink som nyhetsbrev 

 

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i mine drinker

Gå til mine drinker »

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen