Matkurs og vinkurs

WineMakers Dinner på Nedre Foss Gård 26. april

Dette må du få med deg: Stjernespekket aften på Nedre Foss Gård. Fem vinprodusenter, fem regioner og fem retter

Dette må du få med deg: Stjernespekket aften på Nedre Foss Gård. Fem vinprodusenter, fem regioner og fem retter

Det blir folksomt i Nedre Foss Gårds vakre «kinarom» når fem vinprodusenter stiller med vinfølge og restauranten disker opp med en eksklusiv femretters meny.
Julie Helene Amundsen
19 Mars 2018 - 14:54

Denne torsdagen skal du ha en god grunn for å holde deg hjemme. Fem dyktige vinprodusenter fra like mange regioner lover nemlig å fylle glassene med de deiligste viner. Middagen finner sted på en av Oslos restaurantperler, nemlig vakre Nedre Foss Gård.

Her får du en opplevelse uten like med viner fra Lombardia, Veneto og Friuli i Italia, fra Chablis i Frankrike og ikke minst Santorini i Hellas. Når disse vinene møter Nedre Foss Gårds ambisiøse og ikke minst velsmakende retter, blir det en smaksopplevelse du sent vil glemme. 

Se den fristende fem retters menyen her

Bellavista i Franciacorta stiller med deilige musserende viner. Jermann har vært med å revolusjonere italienske hvitviner med sine flotte chardonnayer, men også pinot noir. Domaine Charly Nicolle byr på chablis med mye karakter. Om du er nysgjerrig på gresk vin, får du oppleve vin fra Gaia Wines i sitt rette element. Ca’Rugate viser frem både tørr og søt soave. 

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund
+
Godbiter i pollisten

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund

Denne produsenten lager vinene etter alle kunstens regler, og det kjennes på smaken.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene
+
Ukens vin

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene

Gjør en gresk vri på 1. mai-helgen i år, fr den ene kan du plukke med deg allerede i dag i de fleste polutsalg.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet
Dagens rett

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet

Helstekt kylling er en skikkelig festrett, og sausen lager seg nesten helt selv under stekingen.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Har du en flaske J&B innerst i barskapet, må du prøve Purple Heather
Ukens drink

Har du en flaske J&B innerst i barskapet, må du prøve Purple Heather

Noen whiskyer er så nøytrale at de trenger drahjelp fra andre ingredienser.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund
+
Godbiter i pollisten

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund

Denne produsenten lager vinene etter alle kunstens regler, og det kjennes på smaken.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene
+
Ukens vin

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene

Gjør en gresk vri på 1. mai-helgen i år, fr den ene kan du plukke med deg allerede i dag i de fleste polutsalg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Møt Englands fremste stjernevinmaker som kan mer enn musserende vin
+
Godbiter i pollisten

Forsiden akkurat nå - 4

To supre viner i basis fra denne superkvinnen
+
Ukens vin

To supre viner i basis fra denne superkvinnen

Julia Kemper har satt ettertrykkelig spor etter seg i basishylla med stadig nye viner i klassen klar adresse og veldig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Denne festkaken lager du på et blunk
Ukens kake

Denne festkaken lager du på et blunk

Noen ganger kommer festen litt brått på. Da skal du prøve denne oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet
Dagens rett

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet

Helstekt kylling er en skikkelig festrett, og sausen lager seg nesten helt selv under stekingen.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her