Godbiter i pollisten
Disse bordeauxvinene er det umulig å ikke like

Disse bordeauxvinene er det umulig å ikke like

De er nemlig så innsmigrende og fyldige som denne vinstilen kan bli i dette prissjiktet.
Aase E. Jacobsen
12 September 2018 - 13:45
Gamle vinstokker bidrar til vinenes dybde.

Det er kombinasjonen av merlotdominans, biodynamisk dyrking av druene fra gamle vinstokker, spontangjæring og modning i en kombinasjon av brukt fate og tank som forklarer vinene fra Château Roland La Garde sin store mykhet og fylde.

Selv den rimeligste, Château Roland la Garde Tradition 2014, er på topp i dette segmentet. Den har imponerende kjøttfull og deilig frukt, stor stofflighet og flotte mørke bæraromaer og toner av tobakk. En drøm til høstlig vinkos med gode kjøttretter, gjerne vilt, eller sågar uten mat. Denne vinen finnes sågar i 63 polutsalg. 

Toppvinen Château Roland la Garde Grand Vin 2014 har mye av det samme, bare enda mer og større aromabredde, og enda mer i eksotisk retning. En kompleks og lekker vin som tåler minst 10 år.

Biodynamisk dyrking styrker det biologiske mangfoldet i vinmarkene.

At dette er en lagringsdyktig vin er Château Roland La Garde Grand Vin 2002 et veldig godt bevis på. Og det til tross for at 2002 var et veldig vanskelig år i Bordeaux. Og ikke minst at vingården ennå ikke hadde konvertert til verken økologisk eller biodynamisk, noe som først var en realitet i 2012/2014. Etter snart seksten år er den fortsatt full av liv, mer leskende med fint preg av modne mørke plommer og fine slanke tanniner. En nydelig vin til lam eller elg.  

Bruno Martin driver vingården sammen med sønnen Guillaume.

Produsentens 29 hektar ligger i Blaye Côtes de Bordeaux som befinner seg på østsiden av elvene, akkurat der hvor Dordogne og Garonne møtes og blir til Gironde. Jordsmonnet her er leir- og kalkholdig hvilket er gunstig for merlot.

Gironde ses i bakgrunnen av vinmarkene.

Hvis du vil ha tips om flere slike viner, sørg for å registrere deg for våre nyhetsbrev 

Du kan også få vintips sendt som sms - les mer om det her

Alt som er godt her i livet kommer i små porsjoner. Det gjelder også for god vin. Siden denne spalten er veldig populær, kan de omtalte vinene bli utsolgt i løpet av kort tid. Noen ganger er det snakk om midlertidig utsolgt. Da kan det lønne seg å prøve igjen etter en uke. For viner som velges ut som godbiter er det dessuten mindre tilgjengelighet enn for ukens vin. Det er gjerne dyrere viner. Men også disse kan bli raskt utsolgt, og da er det ofte et år til de kommer på polet igjen, men da som ny årgang.  Den som venter på noe godt....

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering
+
Tester

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering

Hvis du har planlagt å smake på den allerede på slippdagen som er 20. november, ikke server den for kald. 2025 er en årgang med tanniner og en viss robusthet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Alle takker ja til middagsinvitasjon når lammefrikasse er på menyen
Dagens rett

Alle takker ja til middagsinvitasjon når lammefrikasse er på menyen

Klassisk lammefrikasse er enkelt som bare det og noe alle liker. Test ut denne oppskriften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Laks med appelsinkokt fennikel er så fristende som det føres ut
Dagens rett

Laks med appelsinkokt fennikel er så fristende som det føres ut

Denne lekre lakseretten er også svært lettlaget. Bare prøv denne supre oppskriften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

En rosa drink er som skapt for mørke høstkvelder
Ukens drink

En rosa drink er som skapt for mørke høstkvelder

Vodka, bjørnebærlikør, vanilje, ananas og lime gjør denne drinken til en flytende kjærlighet-på-pinne.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering
+
Tester

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering

Hvis du har planlagt å smake på den allerede på slippdagen som er 20. november, ikke server den for kald. 2025 er en årgang med tanniner og en viss robusthet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Alle takker ja til middagsinvitasjon når lammefrikasse er på menyen
Dagens rett

Alle takker ja til middagsinvitasjon når lammefrikasse er på menyen

Klassisk lammefrikasse er enkelt som bare det og noe alle liker. Test ut denne oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer
+
Godbiter i pollisten

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer

Savennières er en av vinverdenens skjulte perler som også lagrer veldig godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser
+
Ukens vin

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser

Og disse utgavene fungerer like godt hjemme en høstkveld som i Hellas om sommeren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

MASTERCLASS BEINSPIRED: Hugel & Fils
Matkurs og vinkurs
Masterclass BEINSPIRED

MASTERCLASS BEINSPIRED: Hugel & Fils

På BEINSPIRED 2026 kan du få smake 5 flotte franske viner. Her er det begrenset antall plasser, så sikre deg dine billetter nå!

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Laks med appelsinkokt fennikel er så fristende som det føres ut
Dagens rett

Laks med appelsinkokt fennikel er så fristende som det føres ut

Denne lekre lakseretten er også svært lettlaget. Bare prøv denne supre oppskriften.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her