Disse bordeauxvinene er det umulig å ikke like

Disse bordeauxvinene er det umulig å ikke like

De er nemlig så innsmigrende og fyldige som denne vinstilen kan bli i dette prissjiktet.

Gamle vinstokker bidrar til vinenes dybde.

Det er kombinasjonen av merlotdominans, biodynamisk dyrking av druene fra gamle vinstokker, spontangjæring og modning i en kombinasjon av brukt fate og tank som forklarer vinene fra Château Roland La Garde sin store mykhet og fylde.

Selv den rimeligste, Château Roland la Garde Tradition 2014, er på topp i dette segmentet. Den har imponerende kjøttfull og deilig frukt, stor stofflighet og flotte mørke bæraromaer og toner av tobakk. En drøm til høstlig vinkos med gode kjøttretter, gjerne vilt, eller sågar uten mat. Denne vinen finnes sågar i 63 polutsalg. 

Toppvinen Château Roland la Garde Grand Vin 2014 har mye av det samme, bare enda mer og større aromabredde, og enda mer i eksotisk retning. En kompleks og lekker vin som tåler minst 10 år.

Biodynamisk dyrking styrker det biologiske mangfoldet i vinmarkene.

At dette er en lagringsdyktig vin er Château Roland La Garde Grand Vin 2002 et veldig godt bevis på. Og det til tross for at 2002 var et veldig vanskelig år i Bordeaux. Og ikke minst at vingården ennå ikke hadde konvertert til verken økologisk eller biodynamisk, noe som først var en realitet i 2012/2014. Etter snart seksten år er den fortsatt full av liv, mer leskende med fint preg av modne mørke plommer og fine slanke tanniner. En nydelig vin til lam eller elg.  

Bruno Martin driver vingården sammen med sønnen Guillaume.

Produsentens 29 hektar ligger i Blaye Côtes de Bordeaux som befinner seg på østsiden av elvene, akkurat der hvor Dordogne og Garonne møtes og blir til Gironde. Jordsmonnet her er leir- og kalkholdig hvilket er gunstig for merlot.

Gironde ses i bakgrunnen av vinmarkene.

Hvis du vil ha tips om flere slike viner, sørg for å registrere deg for våre nyhetsbrev 

Du kan også få vintips sendt som sms - les mer om det her

Alt som er godt her i livet kommer i små porsjoner. Det gjelder også for god vin. Siden denne spalten er veldig populær, kan de omtalte vinene bli utsolgt i løpet av kort tid. Noen ganger er det snakk om midlertidig utsolgt. Da kan det lønne seg å prøve igjen etter en uke. For viner som velges ut som godbiter er det dessuten mindre tilgjengelighet enn for ukens vin. Det er gjerne dyrere viner. Men også disse kan bli raskt utsolgt, og da er det ofte et år til de kommer på polet igjen, men da som ny årgang.  Den som venter på noe godt....

Ch. Roland la Garde Grand Vin 2014

Produsent:
Château Roland La Garde SCEA
Utvalg:
Bestillingsutvalget
Volum:
0.750l
Land:
Frankrike
Område:
Bordeaux
Pris:
349,90 kr
Varenummer:
7774501
91 Poeng
Les smaksnotatene »

Ch. Roland la Garde Tradition 2016

Produsent:
Château Roland La Garde SCEA
Utvalg:
Basisutvalget
Volum:
0.750l
Land:
Frankrike
Område:
Bordeaux
Pris:
199,90 kr
Varenummer:
7774401
90 Poeng
Les smaksnotatene »

  

Ch. Roland La Garde Grand Vin 2002

Produsent:
Château Roland La Garde SCEA
Utvalg:
Bestillingsutvalget
Volum:
0.750l
Land:
Frankrike
Område:
Bordeaux
Pris:
249,90 kr
Varenummer:
8266601
89 Poeng
Les smaksnotatene »

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen