Drikke
Disse champagnene kan du stå i kø for

Disse champagnene kan du stå i kø for

Når spesialpolene åpner sine dører torsdag 4. juni, er det mye godt av både vellagret og lagringsdyktig champagne.
Aase E. Jacobsen
31 Mai 2015 - 19:29

Etter å ha smakt 54 av de «noen hundre» champagnene som lanseres i spesialbutikkene første torsdag i juni, peker disse seg ut som de aller beste.

Slik var champagneslippet i juni 2014

Henriot Enchanteleurs Brut 1981 (98 poeng) koster 2007 kroner, men er faktisk verd hver eneste. Imponerende av en 34 år gammel champagne. Heldig er den som får has på en slik flaske som bare er å få på Aker Brygge.

Slik smakte denne og andre årganger sist

Med Pierre Peters Blanc de blancs Chetillons Brut 2007 (97 poeng) får du Salon-kvalitet – altså noe av det beste innen chardonnaybasert champagne - men for en brøkdel av prisen. Den koster nemlig «bare» 745 kroner og finnes på alle spesialpol.

Pierre Peters byr alltid på mye champagne for pengene

Pol Roger Sir Winston Churchill Brut 2002 (96 poeng) er en klassiker i ordets rette betydning. Som vil holde seg frisk mye lengre enn de fleste av oss. 1195 kroner er det ingenting å si på.

Slik smakte denne cuveen sist

William Deutz Brut 1988 (96 poeng) koster en del, 2685 kroner, men den snart 27 år gamle champagnen er virkelig lekker. Men du må altså køe foran Aker Brygge for denne.

Vi snakker om en virkelig seriøs champagne som overbeviser ekstra mye i denne årgangen

Det kanskje aller beste kjøpet er Lilbert Blanc de Blancs Brut 2008 (94 poeng). Her får du fantastisk god og lagringsdyktig chardonnay for 535 kroner. 

Pol Roger Brut 2004 (94 poeng) i magnum for kroner 1125 er også en lekkerbisken og et knallkjøp (i magnum). Finnes på Aker Brygge, Sandnes og CC Vest.

1996 er alle champagnenerders våte drøm, hva årgang angår, og Henriot Enchanteleurs Brut 1996 (94 poeng) lever opp til forventningene. Om du opplever et litt jordlig preg i starten, ikke fortvil, det lufter den raskt av seg. I sannehet en klassisk elegant og kompleks champagne. Men den koster altså 2788 for magnum.

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico
Ukens kake

Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico

Etter at den er stekt dynkes den med tre typer melk, kremfløte og to typer kondensert melk. Vi nøyer oss med en , den usøtede Viking-melka.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas
+

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas

Svinekjøtt stekt i smult i kopperkjele er utgangspunktet for en av Mexicos mest populære retter, carnitas, som også er kåret til verdens sjette beste gatemat. Det vanligste er å spise dem som tacos.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren
+
Godbiter i pollisten

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren

Denne vinen har allerede dokumentert sitt store lagringspotensial.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

På Rosetta i Mexico by lager Elena Reygadas taco med en grønn tvist
+

På Rosetta i Mexico by lager Elena Reygadas taco med en grønn tvist

Blant levende planter og grønn vegetasjon malt på veggene i restauranten Rosetta i Mexico by, serveres retter av Elena Reygadas, utnevnt til The World’s Best Female Chef 2023 av The World’s 50 Best Restaurants. Men det er ikke en vegetarrestaurant.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico
Ukens kake

Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico

Etter at den er stekt dynkes den med tre typer melk, kremfløte og to typer kondensert melk. Vi nøyer oss med en , den usøtede Viking-melka.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas
+

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas

Svinekjøtt stekt i smult i kopperkjele er utgangspunktet for en av Mexicos mest populære retter, carnitas, som også er kåret til verdens sjette beste gatemat. Det vanligste er å spise dem som tacos.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Med disse grillspydene får du en helt annen smaksopplevelse
Dagens rett

Med disse grillspydene får du en helt annen smaksopplevelse

San Jeok er en veldig tradisjonsrik koreansk rett som passer utmerket også i et grillmåltid her til lands.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Stekt asparges med nøtter kan serveres alene eller som tilbehør
Dagens rett

Stekt asparges med nøtter kan serveres alene eller som tilbehør

Nå er aspargesen blitt så tilgjengelig og rimelig, at du fint kan la den spille hovedrollen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Utforsk 4 stiler chardonnay kombinert med småretter
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 24. mai

Utforsk 4 stiler chardonnay kombinert med småretter

Gi helgen en pangstart – med 4 deilige viner og 4 småretter i perfekt harmoni, guidet av en førsteklasses lærer gjennom hele kvelden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren
+
Godbiter i pollisten

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren

Denne vinen har allerede dokumentert sitt store lagringspotensial.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her