Drikke
Disse champagnene kan du stå i kø for

Disse champagnene kan du stå i kø for

Når spesialpolene åpner sine dører torsdag 4. juni, er det mye godt av både vellagret og lagringsdyktig champagne.
Aase E. Jacobsen
31 Mai 2015 - 18:29

Etter å ha smakt 54 av de «noen hundre» champagnene som lanseres i spesialbutikkene første torsdag i juni, peker disse seg ut som de aller beste.

Slik var champagneslippet i juni 2014

Henriot Enchanteleurs Brut 1981 (98 poeng) koster 2007 kroner, men er faktisk verd hver eneste. Imponerende av en 34 år gammel champagne. Heldig er den som får has på en slik flaske som bare er å få på Aker Brygge.

Slik smakte denne og andre årganger sist

Med Pierre Peters Blanc de blancs Chetillons Brut 2007 (97 poeng) får du Salon-kvalitet – altså noe av det beste innen chardonnaybasert champagne - men for en brøkdel av prisen. Den koster nemlig «bare» 745 kroner og finnes på alle spesialpol.

Pierre Peters byr alltid på mye champagne for pengene

Pol Roger Sir Winston Churchill Brut 2002 (96 poeng) er en klassiker i ordets rette betydning. Som vil holde seg frisk mye lengre enn de fleste av oss. 1195 kroner er det ingenting å si på.

Slik smakte denne cuveen sist

William Deutz Brut 1988 (96 poeng) koster en del, 2685 kroner, men den snart 27 år gamle champagnen er virkelig lekker. Men du må altså køe foran Aker Brygge for denne.

Vi snakker om en virkelig seriøs champagne som overbeviser ekstra mye i denne årgangen

Det kanskje aller beste kjøpet er Lilbert Blanc de Blancs Brut 2008 (94 poeng). Her får du fantastisk god og lagringsdyktig chardonnay for 535 kroner. 

Pol Roger Brut 2004 (94 poeng) i magnum for kroner 1125 er også en lekkerbisken og et knallkjøp (i magnum). Finnes på Aker Brygge, Sandnes og CC Vest.

1996 er alle champagnenerders våte drøm, hva årgang angår, og Henriot Enchanteleurs Brut 1996 (94 poeng) lever opp til forventningene. Om du opplever et litt jordlig preg i starten, ikke fortvil, det lufter den raskt av seg. I sannehet en klassisk elegant og kompleks champagne. Men den koster altså 2788 for magnum.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Slik har du kanskje ikke laget frikasseen før
Dagens rett
Innbakt kremet kyllinggryte

Slik har du kanskje ikke laget frikasseen før

Gjør stas på søndagsmiddagen og følg denne oppskriften på en kyllinggryte litt utenom det vanlige.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Prøv en ny vri på blåskjellene: gratiner dem som i Provence
Dagens rett

Prøv en ny vri på blåskjellene: gratiner dem som i Provence

Blåskjell er lett å ty til når du er fysen på noe ekstra godt midt i uka. Hva med å gratinere dem som i denne oppskriften?

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Nyheter brennevin: At så ung svært røykpreget whisky kan være så supergodt balansert, er et mirakel
+
Tester

Nyheter brennevin: At så ung svært røykpreget whisky kan være så supergodt balansert, er et mirakel

Men det er ikke bare ung whisky i toppklassen blant novembernyhetene, også vellagret cognac av en annen verden.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Når en iskaffe får smak av appelsin og vodka, blir den faktisk varmende
Ukens drink

Når en iskaffe får smak av appelsin og vodka, blir den faktisk varmende

Iskaffe er kanskje ikke førstevalget i november, men litt denne kombinasjonen føles nesten som medisin. Viktigst er at den smaker godt.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Slik har du kanskje ikke laget frikasseen før
Dagens rett
Innbakt kremet kyllinggryte

Slik har du kanskje ikke laget frikasseen før

Gjør stas på søndagsmiddagen og følg denne oppskriften på en kyllinggryte litt utenom det vanlige.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Prøv en ny vri på blåskjellene: gratiner dem som i Provence
Dagens rett

Prøv en ny vri på blåskjellene: gratiner dem som i Provence

Blåskjell er lett å ty til når du er fysen på noe ekstra godt midt i uka. Hva med å gratinere dem som i denne oppskriften?

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Knallgod barolo for pengene
+
Godbiter i pollisten

Knallgod barolo for pengene

Denne har bare økt med en hundrelapp på 10 år.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Fortsatt kampklar – med ny etikett – og på et pol nær deg
+
Ukens vin

Fortsatt kampklar – med ny etikett – og på et pol nær deg

Denne sørafrikanske hvitvinen har fått mye uønsket oppmerksomhet – men nå er kritikken stilnet – og vinen er et like godt kjøp som alltid.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Tapasbollene kan også lages av kylling
Dagens rett

Tapasbollene kan også lages av kylling

Saftige kjøttboller hører hjemme på et hvert tapasbord og er perfekt fredagssnack. De kan fint lages av kyllingkjøttdeig.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Nyheter brennevin: At så ung svært røykpreget whisky kan være så supergodt balansert, er et mirakel
+
Tester

Nyheter brennevin: At så ung svært røykpreget whisky kan være så supergodt balansert, er et mirakel

Men det er ikke bare ung whisky i toppklassen blant novembernyhetene, også vellagret cognac av en annen verden.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her