Ukens kake
Solbær og skolebolle er en genial kombinasjon

Solbær og skolebolle er en genial kombinasjon

Litt grovt mel og blåbær eller solbær oppveier at bollene er søte. Da kan du unne deg en til.
01 August 2024 - 10:00

Med disse bollene får begrepet skolebrød mening. De er nemlig så  korrekte med grovt mel i deigen og et fyll av friske bær. De er en super måte å bruke solbær fra hagen - eller blåbær om det er din favoritt.

Best av alt er at de smaker så godt at du kanskje bør vurdere å lage dobbel porsjon.

TIPS: Bollene blir enda sunnere og mer mettende om du bytter ut litt av det grove melet med lettkokte havregryn. Se flere nyttige kokketips

 

Sunne skolebrød med bær

Sunne skolebrød med bær

Fremgangsmåte

  1. Del smøret i biter og la det bli romtemperert. Dette skal tilsettes deigen i slutten av elteprosessen.
  2. Rør ut gjæren ut i romtemperert melk og ha dette sammen med kardemomme, salt, sukker og mel i en bakebolle.
  3. Elt deigen godt for hånd eller på laveste hastighet i kjøkkenmaskin til den er smidig og slipper bakebollen. Tilsett det romtempererte smøret i slutten av elteprosessen.
  4. Dekk bakebollen med plast og la den heve på et lunt sted til dobbel størrelse, ca. 40 minutter.
  5. Ha deigen ut på et melet bakebord. Fordel deigen i 10 like store emner og trill runde boller. Sett bollene på stekeplate dekket med bakepapir og trykk dem litt ned på midten. Sett dem til etterheving i ca. 30-40 minutter.
  6. Lag et hull i midten av hver bolle og legg på 1 ss med vaniljekrem. Fortsett med å drysse 2 ss friske eller dypfryste blåbær og litt sukker oppå vaniljekremen.
  7. Stek dem midt i ovnen ved 225 grader C i ca. 10-12 minutter. Avkjøl på rist.
  8. Smør litt smeltet smør på bollen og dryss over kokos.

Cathrine Lillekroken fra Folldal skole står bak denne oppskriften som vant finalen i konkurransen om å lage “Fremtidens skolebrød 2011".

Her er det flere oppskrifter på skolebrød

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få ukens kake som nyhetsbrev

Sendt inn av Brød og korn

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Madeira på en helt annen og like fullt unik måte
+
Godbiter i pollisten

Madeira på en helt annen og like fullt unik måte

Tørr bordvin fra Madeira vekker stadig større interesse – og denne er et strålende bevis på hva øya langt ute i havet kan by på.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Unikt historisk besøk i basishyllene i november
+
Tester

Unikt historisk besøk i basishyllene i november

Vi snakker om den opprinnelige "hellige vinen" vinsanto fra Santorini som finnes i et begrenset antall flasker. Begrenset antall gjelder også andre av godbitene i basis i november, så julehandelen kan starte allerede nå.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Knallkjøp fra Bordeaux' østside
+
Ukens vin

Knallkjøp fra Bordeaux' østside

5 år gammel bordeaux til 189,90 kroner som også smaker veldig godt er ikke hverdagskost. Spesielt ikke når den kommer fra en slik familiehistorie.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

550 rødviner testet: Det er vanskelig å konkurrere i oppmerksomhet med disse burgunderne
+
Tester

550 rødviner testet: Det er vanskelig å konkurrere i oppmerksomhet med disse burgunderne

For noen viner er det ikke bare snakk om et sterkt renomme. Men - det blir nok bare med den ene smaken, for prisene er svært høye og volumene ørsmå. Trøsten er at det er masse annet godt nytt rødt i november.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Madeira på en helt annen og like fullt unik måte
+
Godbiter i pollisten

Madeira på en helt annen og like fullt unik måte

Tørr bordvin fra Madeira vekker stadig større interesse – og denne er et strålende bevis på hva øya langt ute i havet kan by på.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Unikt historisk besøk i basishyllene i november
+
Tester

Unikt historisk besøk i basishyllene i november

Vi snakker om den opprinnelige "hellige vinen" vinsanto fra Santorini som finnes i et begrenset antall flasker. Begrenset antall gjelder også andre av godbitene i basis i november, så julehandelen kan starte allerede nå.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Knallgod barolo for pengene
+
Godbiter i pollisten

Knallgod barolo for pengene

Denne har bare økt med en hundrelapp på 10 år.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Fortsatt kampklar – med ny etikett – og på et pol nær deg
+
Ukens vin

Fortsatt kampklar – med ny etikett – og på et pol nær deg

Denne sørafrikanske hvitvinen har fått mye uønsket oppmerksomhet – men nå er kritikken stilnet – og vinen er et like godt kjøp som alltid.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Har du kjøttdeig, eller bare grønnsaker, har du middag
Dagens rett
Rask suppe med kjøttdeig

Har du kjøttdeig, eller bare grønnsaker, har du middag

Med denne oppskriften lager du raskt en smaksrik hverdagsrett, perfekt når du har mye på timeplanen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Knallkjøp fra Bordeaux' østside
+
Ukens vin

Knallkjøp fra Bordeaux' østside

5 år gammel bordeaux til 189,90 kroner som også smaker veldig godt er ikke hverdagskost. Spesielt ikke når den kommer fra en slik familiehistorie.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her