Kake
Disse påskeharene må du lage

Disse påskeharene må du lage

De er søte både å se på og spise. Helt uimotståelige og ikke minst lettere å lage enn du tror.
10 April 2014 - 13:10

Harene har nå snart en like stor plass i påskefeiringen som de gule kyllingene. Denne eldgamle tradisjonen som er så utbredt i lengre sør i Europa og USA, kan godt bli mer synlig også her hjemme. Harer formet i marsipan er en perfekt måte å gjøre det på.

Kjøpings er helt greit

Marsipanfigurer smaker best når marsipanen er laget fra bunnen, men det har også hendt at jeg har brukt ferdigkjøpt marsipan til dette.

Marsipan kan formes på flere måter

Har du ikke tid til å lage marsipanen, anbefaler jeg å se etter det som heter figurmarsipan i butikkhyllene. Denne har som regel en høyere prosentandel av mandler og smaker derfor litt bedre.

Lager du ekstra mye marsipan, kan du lage noe av dette også

En annen ting du bør tenke på før du lager marsipan, er hvordan mandlene smaker. Har du hatt en pose med mandler stående i flere måneder, er det best å kaste denne. De beste mandlene kommer fra California eller Spania, og mange mener at det er de største mandlene som er best. Men dette er faktisk en myte. Det aller viktigste når det kommer til mandler er at de er ferske og ikke smaker beskt.

TIPS: Tilsett gjerne bringebærpure eller andre pureer for en smak. Eller for en mer voksen mak kan du tilsette likør. Se flere nyttige kokketips

 

Påskeharer marsipan

Påskeharer marsipan

Fremgangsmåte

  1. Marsipan:
  2. Skåld mandlene og tørk dem godt.
  3. Mal mandlene i en matprosessor. Gjør dette gjerne to ganger og siste gang med melis.
  4. Bland inn eggehvite og tragant og jobb med marsipanen til den får en fin konsistens.
  5. Pakk marsipanen i plast og la den hvile i 2-3 timer i kjøleskap.
  6. Slik lager du harene:
  7. Husk på at dette skal spises så det er ikke lurt å lage disse harene for store. 30-40 gram er en fin størrelse. Ta en bit marsipan og del den i to like store deler.
  8. Rull disse delene til en ball.
  9. Form dem begge som en dråpe med spissen mot deg.
  10. Kutt så spissen av dråpen i to.
  11. Sett på en av disse en liten rosa ball til stump.
  12. Kutt spissen av den andre dråpen også i to. Denne blir altså hodet og ørene.
  13. Sett på perler til nese og øyer og stikk et smil med et av verktøyene fra modelleringssettet.
  14. Lag flere slik at det blir en hel gjeng.
Tips: Tilsett gjerne bringebærpure eller andre pureer for en smak. Eller for en mer voksen mak kan du tilsette likør.
 
 

Sendt inn av Anne Brith Davidsen

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Med denne oppskriften kan du fint nyte rødvin til torsken 
Dagens rett
Bakt torsk med burgundersaus

Med denne oppskriften kan du fint nyte rødvin til torsken 

For når torsken kommer med rødvinssaus, passer det faktisk veldig godt med rødvin. Men ikke hvilken som helst rødvin. 

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Så enkelt og raffinert kan du servere viltet
Dagens rett

Så enkelt og raffinert kan du servere viltet

Bak denne retten står ikke uventet en mester som også har produsert en av tidenes aller beste kokebøker.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Her får du dessert, kaffe og avec i ett og samme glass. Gled deg
Ukens drink

Her får du dessert, kaffe og avec i ett og samme glass. Gled deg

Eggnog med en vri som er umulig å ikke bli hekta på. Du kan fint lage den i en bolle og servere den til flere.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Har du ikke fått nok ribbe?
Dagens rett
Glasert tapasribbe

Har du ikke fått nok ribbe?

Har du fortsatt en juleribbe i kjøleskapet eller rett og slett ikke er gått lei ennå, er dette løsningen: Glasert tapasribbe. Nam.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Med denne oppskriften kan du fint nyte rødvin til torsken 
Dagens rett
Bakt torsk med burgundersaus

Med denne oppskriften kan du fint nyte rødvin til torsken 

For når torsken kommer med rødvinssaus, passer det faktisk veldig godt med rødvin. Men ikke hvilken som helst rødvin. 

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Så enkelt og raffinert kan du servere viltet
Dagens rett

Så enkelt og raffinert kan du servere viltet

Bak denne retten står ikke uventet en mester som også har produsert en av tidenes aller beste kokebøker.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Kjør denne gavepakken til julekosen - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin
+
Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin

Med dette på julebordet, blir du faktisk glad for å gå for alkoholfritt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Dette drikker du til and
Tester

Dette drikker du til and

Andevennlige drikkevarer finner du innen alle kategorier og prisklasser. Her har du en rekke forslag som kan kalles allroundere når det er and på menyen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Her får du dessert, kaffe og avec i ett og samme glass. Gled deg
Ukens drink

Her får du dessert, kaffe og avec i ett og samme glass. Gled deg

Eggnog med en vri som er umulig å ikke bli hekta på. Du kan fint lage den i en bolle og servere den til flere.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her