Disse to karene sørger for at enda flere velger grønt til middag

Beste norske kokebok 2018

Disse to karene sørger for at enda flere velger grønt til middag

Tom Victor Gausdal og Stian Floer har med Grønnsakskokeboka laget årets beste norske kokebok. Og har nok en gang skapt noe som har klassikerpotensial.

«Det kommer til å bli nærmest umulig å lage en vegetarkokebok etter dette.» Det er den enstemmige konklusjonen etter at juryen i Beste norske kokebok 2018 hadde gjort jobben sin. Som i år omfattet 34 kokebøker. At Grønnsakskokeboka er årets beste, begrunner juryen slik:

 

«Hvordan gjøre grønn mat fristende for stadig flere mennesker? Her er fasiten. Med flere enn 400 enkle, lekende og fristende oppskrifter og svært gode bilder åpner Gausdal og Floer opp en ny verden for mange av oss. Grønnsaker er ikke lenger bare tilbehør til kjøtt og fisk, de skinner også når de har hovedrollen på tallerkenen.» 

Det er med andre ord en kraftpakke av en kokebok, som føyer seg inn i rekken av denne tidligere sølvvinneren fra Bocuse- d'Ors imponerende kokebokhylle. For tre år siden fikk nemlig Tom Victor Gausdal  samme æresbevisning med sin Kokkelære, som juryen den gang beskrev som en kokebokklassiker allerede i fødselen. Han har også vært medforfatter på flere tidligere kokebokprosjekter som har kvalifisert til finaleplasser i de respektive årene. Det gjelder også kollega Stian Floer som var finalist i 2015 med boka Gatemat fra hele verden.

Grønnsakskokeboka slo ut fire sterke utfordrere i årets finale, nemlig Feinschmecker ved Lares Erik Underthun og Vinay Tangen, Thai-obsessed ved Terje Ommundsen, Kjartan Skjelde på 20 min, Munter mat fra Price-brødrene. 

Beste norske kokebok kåres for 11. gang i år og er et samarbeid mellom Aperitif og Norli. 

Årets jury bestod av:

  • Per A. Borglund, redaktør Mat fra Norge og innehaver av Norges største kokeboksamling
  • Aase E. Jacobsen, ansvarlig redaktør, Apéritif
  • Camilla Tvedt, kategorisjef, Norli Bokhandel
  • Janneken Øverland, tidligere forlagsredaktør i Gyldendal og De Norske Bokklubbene
  • Marius Renberg, bokdesigner
  • Even Ramsvik, kokk og forfatter fjorårets beste kokebok Ny norsk mat (NB siden Even Ramsvik er kollega med årets vinner, telte ikke hans stemme i den endelige avstemmingen)

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen