DAGENS RETT: Finalist Beste norske kokebok 2018

Dagens rett Finalist Beste norske kokebok 2018

(Lars Petter Pettersen)

Denne og mange andre lekre oppskrifter er grunnen til at Feinschmeckers kokebok er blant årets aller beste

Suksesshistorien bak restaurant Feinschmecker er fyldig dokumentert i kokeboken med samme navn, og med undertittelen et klassisk kjøkken. I dag får du en smakebit på  dette i form av Ingefær- og korianderstekt kongekrabbe.

 

Det klassiske kjøkkenet på Feinschmecker er i dag et samarbeid mellom innehaver gjennom 20 år Lars Erik Underthun og hans unge kjøkkensjef Vinay Tangen. Det inneholder flere smaksmessige og lekne overraskelser som denne kongekrabberetten med både ingefær, mango, appelsin og koriander. 

Denne type lekkerbiskener finnes det mengder av i denne kokeboken som vil fungere like mye som salongbordpryd som i bokhylla på kjøkkenet. Utsøkt på alle måter, også språklig sett, takket være Knut Stene-Johansens penn, noe som ikke er hverdagskost for en kokebok, så er dette heller ikke en hverdagslig historie. 

Dette er kokebokjuryens begrunnelse for at Feinschmecker – et klassisk kjøkken (Press forlag) er en av årets fem finalister: 

"Etter mer enn 25 år med restaurantdrift er det på tide at Oslo-restauranten Feinschmecker får sitt kulinariske portrett i form av en overdådig historie- og kokebok. Nestor Lars Erik Underthun og kjøkkensjef Vinay Tangen får presentere sine beste retter fra et klassisk kjøkken og spisested."

Lars Erik Underthun (th) har drevet Feinschmecker siden 1991, og Vinay Tangen har vært med siden 2010 og er i dag medeier.

Mens vi venter på at vinneren avsløres den 29. november kan du øve deg på denne retten. 

Her kan du lese mer om de fem finalistene i årets konkurranse Beste norske Kokebok 2018

Skaff deg dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis.

Ingefær- og korianderstekt kongekrabbe

Fremgangsmåte

Rens krabben og ta ut krabbekjøttet, helst uten rifter i skinnet.

Skyll krabbekjøttet i rennende kaldt vann, tørk det i et klede eller kjøkkenpapir, og legg det i en bolle med olivenolje, ingefær, hvitløk og chili. Bland godt sammen. La krabbekjøttet ligge i marinaden i minst 1 time.

Skyll fennikelen godt. Skjær den i tynne skiver og kok den i lettsaltet vann i 5 minutter, før du har den over i kaldt vann.

Rens mangoen og kutt fruktkjøttet i små terninger.

Stek krabbekjøttet i en panne i litt solsikkeolje, 3 minutter på hver side. Vend inn mangobitene og la dem frese med i noen minutter. Ha krabbe og mango over i en bolle og vend inn 1 spiseskje grovkuttet koriander. Kok ut pannen med saften fra appelsinene. Ha også i sjyen fra krabbebollen. Kok godt opp og reduser inn til det halve, pisk inn usaltet smør og smak til med salt og kvernet hvit pepper.

Fres fennikelen i en kasserolle med litt vann og olivenolje og smak til med salt og kvernet hvit pepper.

Skjær krabben opp i passende stykker og anrett i dype skåler med fennikel og mango. Hell over sjysausen og avslutt med 1 spiseskje koriander.

Oppskriften er hentet fra kokeboken Feinschmecker som er en av fem finalister i Beste norske kokebok 2018

Her kan du lese mer om de fem finalistene i Beste norske Kokebok 2018

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Her får du vært så praktiske kokketips

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av

Foto: Lars Petter Pettersen

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen