Dropp chablisboksen

Denne petit chablis'en i flaske gjør all lignende vin i boks til skamme.

Nå kan du gratis få Ukens vin som e-post . Se lenger ned for mer informasjon.

Så kommer da også Petit Chablis 2005 fra en veldig dyktig produsent , nemlig Dom. de Chenevières, samtidig som den er den rimeligste på det norske markedet. Hvis vi ser bort fra boksene som imidlertid ikke kan konkurrere i kvalitet ( så nær som én ).

Petit chablis kan nemlig ofte ha en ganske så nøytral karakter, i hvert fall i chablissammenheng.

Aase Jacobsen Foto: Eva Brænd

Årsaken er druene hentes fra de minst attraktive vinmarkene, som regel beliggende på toppen av de mange åsene som utgjør Chablis, hvor jordsmonnet har en annen sammensetning enn i områdene for de øvrige chablistypene.

En viss mineralkarakter
Fruktigheten og friskheten blir ofte fremhevet som dens fremste egenskaper. Men jeg liker nå petit chablis best når den også har et visst mineralsk preg.

Servert godt avkjølt er den uovertruffen til skalldyranretninger eller når du bare skal ha et godt glass hvitvin. Er langtidsvarselet oppløftende, kan det lønne seg å ha noen flasker i kjøleskapet.

Bestill Ukens vin med en gang
Ønsker du å bestille Ukens vin trykker du bare på vinnavnet og du flyttes direkte til Apéritifs Polliste og bestillingsrutinen.
 

Chenevières Petit Chablis 2005

Produsent:
Frédéric Gueguen, Dom. de Chenevières
Utvalg:
Bestillingsutvalg
Volum:
0.750l
Land:
Frankrike
Område:
Burgund
Pris:
149,90 kr
Varenummer:
4916801
87 Poeng
Les smaksnotatene »
Dersom du ønsker å bestille flere produkter, kan du også velge fritt fra Apéritifs polliste eller søke deg frem til de varene du er ute etter.

Ukens vin på mobilen - som MMS, SMS og WAP

Ukens vin på MMS: Send UKENS til 2004 , og du mottar Ukens vin - med bilde og fyldig tekst - én uke før publisering. Les mer her (klikk)

Ukens vin på SMS: Send VARSLE UKENSVIN til 1986 , og du mottar Ukens vin som kortfattet tekstmelding til din mobiltelefon hver uke. Les mer her (klikk)

Ukens vin på WAP: Send MAT til 2244 , og du kan lese Apéritif på mobilen med WAP. Les mer her (klikk)

Ukens vin som e-post:
Hver tirsdag , altså én dag før alle andre kan lese om den, får du som abonnerer på Ukens vin en e-post rett i postkassen din. Selvfølgelig helt gratis .
Les mer her (klikk) eller gå helt nederst på siden:

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen