Dyrisk godt

Kjøttaktige Rhône-viner er som skapt for årstiden. Disse to er dessuten veldig godt priset.

Nå kan du gratis få godbiter i pollisten som e-post. Se lenger ned for mer informasjon.

Den relativt store Crozes-Hermitage -appellasjonen skjuler betydelige kvalitetsforskjeller.

Domaine du Colombier, som med sine 14 hektar er å betegne som en mellomstor produsent, tilhører imidlertid de sikre kortene.

Aase E. Jacobsen Foto: Gunnar Mjaugedal

Lagrer godt
Deres Colombier Crozes Hermitage 2011 (50453) er svært vellykket med alt hva vi forventer at en crozes-hermitage skal by på av mørke bær, krydder, mineraler, kjøttaktige toner, fylde, syre og fasthet. Et godt valg til høstens kjøttretter, også vilt. Den er ikke den billigste crozes'en på polet, men byr på usedvanlig god vinvaluta. Dessuten har den et fint lagringspotensial, minst fire-fem år.

Røverkjøp til 330 kroner
Colombier har også en parsell på 1,6 hektar i naboappellasjonen Hermitage , som konkurrerer med Côte-Rôtie (og Cornas) på Nord Rhônes elitelag. Og deres Hermitage-tolkning, Domaine du Colombier Hermitage 2006 (40391) , står ikke noe tilbake for prestasjonen på crozes-banen, for denne sjeldent flotte vinen er også et veritabelt røverkjøp. Prisen på 330 kroner er nemlig veldig gunstig både tatt i betraktning av hva du må ut med for en hermitagevin ellers, og av hva den byr på.

Både feminin og maskulin
Silkemyk og samtidig med stor kraft, både maskulin og feminin på samme tid med flott frukt, nydelige syrer og gode faste tanniner som ender i en lang og deilig ettersmak. Hent frem de beste viltrettene eller legg den i kjelleren i minst seks-åtte år. Og trolig mye lenger enn det. Få viner lagrer bedre enn en god hermitage. Men denne vinen finnes bare i veldig små kvanta i de såkalte fullsortimentsbutikkene, og kan ikke rebestilles, så det gjelder å handle raskt.

Bestill vinen med en gang
Ønsker du å bestille vinen trykker du bare på vinnavnet og du flyttes direkte til Apéritifs Polliste og bestillingsrutinen.
 

Colombier Crozes Hermitage 2018

Produsent:
Domaine du Colombier
Utvalg:
Basisutvalget
Volum:
0.750l
Land:
Frankrike
Område:
Crozes-Hermitage
Pris:
269,90 kr
Varenummer:
5045301
88 Poeng
Les smaksnotatene »

Dom. du Colombier Hermitage 2018

Produsent:
SCEA Viale Domaine du Colombier
Utvalg:
Bestillingsutvalget
Volum:
0.750l
Land:
Frankrike
Område:
Hermitage
Pris:
649,90 kr
Varenummer:
4039101
92 Poeng
Les smaksnotatene »
Dersom du ønsker å bestille flere produkter, kan du også velge fritt fra Apéritifs polliste eller søke deg frem til de varene du er ute etter.

Godbiter i pollisten som e-post:
Hver onsdag , altså én dag før alle andre kan lese om det, får du som abonnerer på godbiter i pollisten en e-post rett i postkassen din. Selvfølgelig helt gratis . Les mer her (klikk) og bli abonnent.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen