Drikke
Eggnog - julens favorittdrink

Eggnog - julens favorittdrink

Ingen fest uten noe godt i glasset, og hva er vel bedre enn en eggende, fyldig og sterk drink som alle elsker?
Redaksjonen
13 Desember 2013 - 12:00

Høytiden handler om å treffe gode venner og familie igjen, og hvorfor ikke invitere alle over til en liten førjulsfest med gode drinker?

Hva passer da vel bedre enn en tradisjonsrik drink som har sine røtter tilbake til 1700-tallet - nemlig eggnog.

Denne kremete, fyldige og delikate drinken kommer du ikke utenom i førjulstiden i de engelskspråklige landene, og den aller beste eggnogen lager du så klart selv.

Flere klassiske drinker

Hvilken oppskrift som er den originale er ikke lett å finne ut av når den er mer enn 200 år gammel, og når hver familie har sin egen lille vri.

Kanskje du tilsetter litt kanel eller kardemomme til drikken, eller bruker du heller rom eller whisky som base?

For å gi eggnogen et lite ekstra kick har vi tilsatt et brennevin vi nordmenn elsker, nemlig cognac. Apéritif har testet cognacene for deg, og her kan du se hvilke som er de beste.

De beste cognacene på Vinmonopolet

Er du interessert i drinker og drinkoppskrifter? Nå kan du enkelt ta vare på alle dine oppskrifter hvis du bruker Mine sider og Bartender. Les mer om det lengre ned på siden.

Nå kan du gratis få Ukens drink som e-post. Se lenger ned for mer info

Min Bartender

Visste du at du nå kan legge alle dine gode drinkoppskrifter ut på nettet? I Apéritifs tjeneste; Min Bartender kan du opprette din egen profil der du samler alle de gode oppskriftene du har liggende i skap og skuffer hjemme.

Har du tilgang på nett, ja da har du tilgang til dine oppskrifter - 24 timer i døgnet - uansett hvor du befinner deg.

Her kan du registrere deg som bruker av Min Bartender

Er du allerede registrert, logger du deg inn her

Ukens drink som e-post er en tjeneste fra aperitif.no, og selvfølgelig er den gratis. Hver fredag får du som abonnerer den rett i innboksen din

Eggnog

Eggnog

Fremgangsmåte

Visp sammen egg og sukker i en kjele og tilsett melk.

Varm opp blandingen på middels til lav varme under konstant omrøring til den er så tykk at den "henger" på en skje (vær tålmodig - det tar litt tid).

Tilsett vaniljesukker og cognac og avkjøl i kaldt vannbad under omrøring. Smak til om du trenger mer cognac. Sett eggnogen kald i minst 3 timer eller over natten.

Før servering stivpiskes kremfløten og vendes inn i eggnogen. Dryss lett over med revet muskatnøtt.

Du kan servere denne i en stor bolle som en velkomstdrink, eller hvorfor ikke servere den som en søt avslutning på selskapet.

Flere velkomstdrinker og bowles

Her kan du søke i Apéritifs drinkbase med over 2000 oppskrifter

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige bartender enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Få ukens drink som nyhetsbrev 

Sendt inn av Opplysningskontoret for meieriprodukter

Vurder oppskriften
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer
+
Godbiter i pollisten

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer

Savennières er en av vinverdenens skjulte perler som også lagrer veldig godt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser
+
Ukens vin

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser

Og disse utgavene fungerer like godt hjemme en høstkveld som i Hellas om sommeren.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Spesialpol brennevin: Lek med røyk og fat gir imponerende uttelling
+
Tester

Spesialpol brennevin: Lek med røyk og fat gir imponerende uttelling

Det er en overvekt av whisky - med ulik grad av røyk og fatkombinasjoner blant nyhetene i spesialpolet - og det er vel det folk vil ha. I hvert fall nå som det nærmer seg jul.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Den ultimate date: Mykstekt sopp på sprø toast og Lombardias fineste dråper
+

Den ultimate date: Mykstekt sopp på sprø toast og Lombardias fineste dråper

Dette er en kombinasjon som treffer alle smaksløkene – både dine og partnerens.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer
+
Godbiter i pollisten

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer

Savennières er en av vinverdenens skjulte perler som også lagrer veldig godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser
+
Ukens vin

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser

Og disse utgavene fungerer like godt hjemme en høstkveld som i Hellas om sommeren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Madeira på en helt annen og like fullt unik måte
+
Godbiter i pollisten

Madeira på en helt annen og like fullt unik måte

Tørr bordvin fra Madeira vekker stadig større interesse – og denne er et strålende bevis på hva øya langt ute i havet kan by på.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallkjøp fra Bordeaux' østside
+
Ukens vin

Knallkjøp fra Bordeaux' østside

5 år gammel bordeaux til 189,90 kroner som også smaker veldig godt er ikke hverdagskost. Spesielt ikke når den kommer fra en slik familiehistorie.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Til denne kaken trenger du ikke ovn - den baker seg selv
Ukens kake

Til denne kaken trenger du ikke ovn - den baker seg selv

En ekstra luftig ostekake med deilig smak av appelsin vil skinne på kakebordet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Spesialpol brennevin: Lek med røyk og fat gir imponerende uttelling
+
Tester

Spesialpol brennevin: Lek med røyk og fat gir imponerende uttelling

Det er en overvekt av whisky - med ulik grad av røyk og fatkombinasjoner blant nyhetene i spesialpolet - og det er vel det folk vil ha. I hvert fall nå som det nærmer seg jul.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her