Eksotisk godkjøp

Eksotisk godkjøp

Denne vinen varmer godt når minusgradene blir tosifrete.

Nå kan du gratis få Ukens vin som e-post . Se lenger ned for mer informasjon.

Aase E. Jacobsen Foto: Gunnar Mjaugedal

Bare det at Soagranorte 7 Fuentes 2012 (51557) er fra et av nordmenns favorittreisemål, Tenerife, sender i seg selv ut varme vibber. Den er myk og innsmigrende med masse karakter fra det vulkanske jordsmonnet, flott moden varm frukt med eksotisk touch. Perfekt til krydret kjøtt, gjerne basert på lam.

Ikke «sydentemperatur»

Dette er så langt fra A4 du kan komme. Ukens vin er laget av en meget lokal drue ved navn listán negro som er typisk for Valle de Orotavo-appellasjonen på Tenerifes nordside. Vinmarkene ligger i underområdet Las Suertes opp mot vulkanen Teide som naturlig nok har sørget for et jordsmonn med stor karakter.

For å kompensere for breddegraden (vi befinner oss utenfor Vest-Afrika) ligger vinmarkene relativt høyt, fra 400 til 650 meter over havet. Og alle som har kjørt opp mot Teide kan underskrive på at der er det ikke «sydentemperaturer».

Upodete vinstokker

Produsenten Vitícola Suertes del Marqués som ble etablert så sent som i 2006 har i alt ni hektar fordelt på 21 parseller som i stor grad er nordvendt hvilket demper solpåvirkningen.

Vinmarkene har for det meste veldig gammelt plantemateriale, inntil 100 år gamle vinstokker, men også en del nyplantet. Men alt er upodet takket være at vinlusa ikke trives i det vulkanske jordsmonnet.

Alt dette blir det knakandes god vin av. Spesielt siden produsenten følger så naturlige metoder som mulig under fremstillingen. 
 
Bestill Ukens vin med en gang
Ønsker du å bestille Ukens vin trykker du bare på vinnavnet og du flyttes direkte til Apéritifs Polliste og bestillingsrutinen.
Vi gjør oppmerksom på at på grunn av denne spaltens popularitet, og siden enkelte viner er tilgjengelig i mindre kvanta enn andre, kan det oppstå en utsolgt-situasjon. Du vil i så fall få beskjed om det fra Vinmonopolet, samt vanligvis også en dato for når vinen atter er å få tak i.
 

Suertes del Marqués 7 Fuentes 2017

Produsent:
Soagranorte
Utvalg:
Bestillingsutvalget
Volum:
0.750l
Land:
Spania
Område:
Tenerife
Pris:
219,90 kr
Varenummer:
5155701
88 Poeng
Les smaksnotatene »
Dersom du ønsker å bestille flere produkter, kan du også velge fritt fra Apéritifs polliste eller søke deg frem til de varene du er ute etter.

Ukens vin som e-post:
Hver tirsdag , altså én dag før alle andre kan lese om den, får du som abonnerer på Ukens vin en e-post rett i postkassen din. Selvfølgelig helt gratis .
Les mer her (klikk) eller gå helt nederst på siden:

 
 

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen