Ekstra god kokkevin

Ekstra god kokkevin

Om du trodde at kokker ikke har greie på vin, må du tro om igjen.

Nå kan du gratis få Ukens vin som e-post . Se lenger ned for mer informasjon.

Den knallgode billigvinen Flavours Langhe Rosso 2008 er satt sammen etter kokkene i Flavours' spesifikasjoner. Og er det noe den svært så prisbelønte gjengen kan, så er det god smak. Selv om kokker tradisjonelt sett ikke har vært kjent for sin kresenhet når det kommer til drikke. Men det gjelder det altså ikke denne "kokkevinen" som sågar er tilgjengelig i både boks og flaske.
 

Aase E. Jacobsen Foto: Gunnar Mjaugedal

For den kresne
Og i dette tilfellet kan du like godt velge boksutgaven, for innholdet er like godt begge steder. Eller nesten i alle fall, for rent teknisk beholder vinen mer frukt i flasken enn i boksen. Men boksversjonen er en virkelig god sådan, en boksvin for den kresne. Og forskjellen på de to utgavene er sjeldent liten.

Fra Barolo-området
Begge byr på det vi alle er så glad i fra denne delen av Italia, fra viner som er laget av barbera, dolcetto og nebbiolo. Nemlig friske røde bær, blomster og krydder, fine syrer og slanke tanniner. Den perfekte matvin, i hvert fall når vi snakker om mer hverdagslig mat som kylling, pasta, gryter og pizza. Også hjemmekokken vil sette pris på denne vinen.

Den er laget av en liten produsent, Azienda Agricola Gemma, som holder til i Serralunga midt i Barolo-området. Alle deres 20 hektar med vinmarker ligger i dette området, nærmere bestemt i landsbyene Serralunga d'Alba, Monforte og Roddino. Nettopp derfor er denne vinen et solid varp.

Bestill Ukens vin med en gang
Ønsker du å bestille Ukens vin trykker du bare på vinnavnet og du flyttes direkte til Apéritifs Polliste og bestillingsrutinen.
Vi gjør oppmerksom på at på grunn av denne spaltens popularitet, og siden enkelte viner er tilgjengelig i mindre kvanta enn andre, kan det oppstå en utsolgt-situasjon. Du vil i så fall få beskjed om det fra Vinmonopolet, samt vanligvis også en dato for når vinen atter er å få tak i.
 

Flavours Langhe Rosso 2013

Produsent:
Condizionato da Gemma
Utvalg:
Bestillingsutvalg
Volum:
3.000l
Land:
Italia
Område:
Piemonte
Pris:
349,90 kr
Varenummer:
5202801
81 Poeng
Les smaksnotatene »

Flavours Langhe Rosso 2013

Produsent:
Gemma
Utvalg:
Bestillingsutvalg
Volum:
0.750l
Land:
Italia
Område:
Piemonte
Pris:
126,00 kr
Varenummer:
59305
85 Poeng
Les smaksnotatene »
Dersom du ønsker å bestille flere produkter, kan du også velge fritt fra Apéritifs polliste eller søke deg frem til de varene du er ute etter.

Ukens vin som e-post:
Hver tirsdag , altså én dag før alle andre kan lese om den, får du som abonnerer på Ukens vin en e-post rett i postkassen din. Selvfølgelig helt gratis .
Les mer her (klikk) eller gå helt nederst på siden:

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen