Ekstra godt i boks

Nytappete hvitvinsbokser flommer nå inn på det norske markedet. Dette er den beste så langt.

Nå kan du gratis få Ukens vin som e-post . Se lenger ned for mer informasjon.

Dreissigacker Steinkeller Riesling Trocken 2010 (91880) er altså en svært vellykket boksvin med veldig god frukt, god friskhet og fin sødme. Et supert valg til en lang rekke retter og anledninger. Boksen er dessuten tilgjengelig i de største polutsalgene. Et utmerket alternativ når flasker er upraktisk eller budsjetthensyn veier tyngst.

Aase E. Jacobsen Foto: Gunnar Mjaugedal

Den er ikke blant de rimeligste, og det kjennes på smaken. Konsentrasjonen og spesielt friskheten er et særtrekk ved 2010-årgangen. Så er det heller ingen hvilken som helst produsent som står bak. Det å lage en boksvin satt også langt inne hos unge og dynamiske Jochen Dreissigacker.

Superdruer
Druene som brukes er i stor grad egne samt bidrag fra gode kolleger i Message in the Bottle-gruppen, som er en gjeng med unge vinbønder i Rheinhessen. Flere av disse er for øvrig representert i Norge, som Keller, Wittmann, Battenfeld-Spanier, Kühling-Gillot, Bischel, Becker-Landgraf, Wagner-Stempel og Seehof.

Det var helt nødvendig å hente hjelp utenfra for å skaffe nok vin til de 35.000 literne med boksvin som ble tappet eksklusivt for det norske markedet. 2010-avlingen ble nemlig langt mindre enn normalt. Dreissigackers bidrag til boksvinen kommer fra vinmarker i Bechtheim hvor de for øvrig holder til. Siden Jochen valgte å ikke lage sin enkeltvinmarksvin Hasensprung i 2010, inngår også disse druene i denne blandingen.

Spontangjæret
Dessuten druer fra de yngste plantene i toppvinmarken Geyersberg. Videre er den laget av druer fra vennene i Westhofen. Gjennomsnittlig utbytte for parsellene som inngår er 35 hl/ha, og jordsmonnet er kalk- og leirholdig, så her snakker vi så absolutt om "message in a box".

I tråd med filosofien til Jochen (og hans kolleger) er vinen spontangjæret, men ved svært lav temperatur for maksimal renhet i frukten. Vinen ligger så på bunnfallet frem til tapping. Dermed oppnås større dybde.

Dreissigacker har også to andre viner tilgjengelig i basisutvalget fra mai, men da i en litt høyere kvalitets- og prisklasse, Dreissigacker Bechtheimer Stein Riesling Trocken 2011 (91843) og Dreissigacker Bechtheimer Geyersberg Riesling Trocken 2011 (91844) . Begge kommer fra enkeltvinmarker som omkranser Bechtheim og ligger vegg-i-vegg. Geyersberg regnes imidlertid som bedre enn Stein og er en av Rheinhessens fremste takket være sitt kalkholdige jordsmonn som gir rieslinger med veldig god syre og godt lagringspotensial.

Bestill Ukens vin med en gang
Ønsker du å bestille Ukens vin trykker du bare på vinnavnet og du flyttes direkte til Apéritifs Polliste og bestillingsrutinen.
Vi gjør oppmerksom på at på grunn av denne spaltens popularitet, og siden enkelte viner er tilgjengelig i mindre kvanta enn andre, kan det oppstå en utsolgt-situasjon. Du vil i så fall få beskjed om det fra Vinmonopolet, samt vanligvis også en dato for når vinen atter er å få tak i.
 

Dreissigacker Steinkeller Riesling Trocken 2010

Produsent:
Jochen Dreissigacker
Utvalg:
Basisutvalg, kategori 6
Volum:
2.000l
Land:
Tyskland
Område:
Rheinhessen
Pris:
309,90 kr
Varenummer:
9188001
86 Poeng
Les smaksnotatene »

Dreissigacker Bechtheimer Stein Riesling Trocken 2015

Produsent:
Weingut Dreissigacker
Utvalg:
Bestillingsutvalget
Volum:
0.750l
Land:
Tyskland
Område:
Rheinhessen
Pris:
299,90 kr
Varenummer:
9184301
88 Poeng
Les smaksnotatene »

Dreissigacker Bechtheimer Geyersberg Riesling Trocken 2011

Produsent:
Weingut Dreissigacker
Utvalg:
Bestillingsutvalget
Volum:
0.750l
Land:
Tyskland
Område:
Rheinhessen
Pris:
549,90 kr
Varenummer:
9184401
89 Poeng
Les smaksnotatene »
Dersom du ønsker å bestille flere produkter, kan du også velge fritt fra Apéritifs polliste eller søke deg frem til de varene du er ute etter.

Ukens vin som e-post:
Hver tirsdag , altså én dag før alle andre kan lese om den, får du som abonnerer på Ukens vin en e-post rett i postkassen din. Selvfølgelig helt gratis .
Les mer her (klikk) eller gå helt nederst på siden:

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen