Ukens kake
Ekstra julete kringle med kanel og sjokolade.
Foto: (Dansukker.no)

Ekstra julete kringle med kanel og sjokolade.

En slik kringle vekker begeistring hos alle. Enten det er hjemme, på jobben eller juleavslutningen. Dessuten er den en perfekt førjulsgave.
07 Desember 2023 - 11:00

Kringle eller krans er noe av det mest takknemlig du kan servere. Når den fylles med sjokolade og julete krydder, er suksessen garantert. 

Se våre andre oppskrifter på krans

Julekrans med sjokolade og kanel

Julekrans med sjokolade og kanel

Fremgangsmåte

  1. Varm opp melken til 37 °C. Smuldre gjæren i en bolle, og hell melken over. Rør til gjæren er oppløst.
  2. Tilsett sukker, egg og salt under omrøring.
  3. Hell sakte i melet, og ha deretter i smøret klattvis.
  4. Elt deigen i 5-10 minutter.
  5. Deigen skal være smidig og litt klebrig. Juster evt med mer mel.
  6. Dekk til bollen, og la heve i 1 time.
  7. Sett ovnen på 175 °C.
  8. Bland alle ingrediensene til fyllet i en egen bolle, og sett den til side.
  9. Når deigen er ferdighevet, har du den over på et melet bakebord.
  10. Del i to biter, og kjevle forsiktig ut hver bit til et rektangel på ca. 18 x 13 cm.
  11. Spre fyllet på deigen, men la det være en liten kant ytterst uten fyll.
  12. Rull sammen hvert rektangel til en rull, og legg den på et brett med bakepapir.
  13. Klipp skrå snitt i kransene, nesten helt gjennom, med 1 cm mellom hvert snitt, og brett ut snippene vekselvis til hver side.
  14. La heve i 30 minutter.
  15. Pensle med sammenvispet egg, og pynt med perlesukker eller demerarasukker.
  16. Stek kransene midt i ovnen i ca. 20 minutter.

Vi byr mange aandre kringler du kan bake

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få ukens kake som nyhetsbrev

Sendt inn av Dansukker.no

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

En ultraraffinert amerikaner i Chianti Classico
+
Godbiter i pollisten

En ultraraffinert amerikaner i Chianti Classico

Så vellykket blir det når en amerikaner finner sitt drømmested og kan gjør det motsatte av det han lærte på vinstudiet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Møt Mr Map Man - mannen bak kartverkene over Italias fremste vinområder
+

Møt Mr Map Man - mannen bak kartverkene over Italias fremste vinområder

Alessandro Masnaghetti er berømt over hele vinverdenen for sine vinkart og sitt uhyre detaljerte arbeid for å kartlegge italienske vinområder. Sist ut er Chianti Classico.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Når skrei får følge av fennikel og paprikasaus får den spanske vibber
Dagens rett

Når skrei får følge av fennikel og paprikasaus får den spanske vibber

Dette er faktisk en ganske så enkel, men også smakfull fiskemiddag. Det du bruker mest tid på er å tilberede paprikasausen. De ekstra minuttene er vel anvendt tid.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Saftig og karaktersterk rimelig bordeaux
+
Ukens vin

Saftig og karaktersterk rimelig bordeaux

Når denne vinen kommer i ny årgang, er det nok en gang duket for et røverkjøp.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
En ultraraffinert amerikaner i Chianti Classico
+
Godbiter i pollisten

En ultraraffinert amerikaner i Chianti Classico

Så vellykket blir det når en amerikaner finner sitt drømmested og kan gjør det motsatte av det han lærte på vinstudiet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Møt Mr Map Man - mannen bak kartverkene over Italias fremste vinområder
+

Møt Mr Map Man - mannen bak kartverkene over Italias fremste vinområder

Alessandro Masnaghetti er berømt over hele vinverdenen for sine vinkart og sitt uhyre detaljerte arbeid for å kartlegge italienske vinområder. Sist ut er Chianti Classico.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Maqluba er Midtøstens svar på paella - kanskje bare enda bedre
Dagens rett

Maqluba er Midtøstens svar på paella - kanskje bare enda bedre

For den er i god Midtøsten-tradisjon veldig aromatisk med mye krydder, men ikke sterk i vanlig forstand.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Når du ostegratinerer fiskemiddagen, blir det brede smil rundt middagsbordet
Dagens rett

Når du ostegratinerer fiskemiddagen, blir det brede smil rundt middagsbordet

Selv om du til tider kanskje har knapt med tid til matlaging, har du alltid tid til denne retten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Vinsmaking Tour de France
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 15. april

Vinsmaking Tour de France

Opplev 9 smakfulle viner fra kjente regioner som Burgund, Bordeaux og Rhône, til skjulte perler fra Frankrikes minste vinregion – Jura.  

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Når skrei får følge av fennikel og paprikasaus får den spanske vibber
Dagens rett

Når skrei får følge av fennikel og paprikasaus får den spanske vibber

Dette er faktisk en ganske så enkel, men også smakfull fiskemiddag. Det du bruker mest tid på er å tilberede paprikasausen. De ekstra minuttene er vel anvendt tid.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her