Smuldre gjæren i bakebollen. Smelt smøret og ha i melken, la det bli fingervarmt.
Hell væsken i bollen og rør til gjæren er oppløst. Tilsett egget.
Ha i sukker, kardemomme og mel til deigen er passe fast. Arbeid deigen godt sammen og sett den til heving under plast på lunt sted ca. 30 minutter.
Lag mandelfyll ved å male mandlene, tilsette sukker og eggehvite slik at det blir mandelmasse.
Når deigen har hevet elter du den godt sammen på bakebordet og triller den ut til en lang pølse, ca. 1 meter.
Klem den ut eller kjevle den til en flate, ca. 15 cm bred.
Fordel vaniljekrem og mandelmasse langsetter midten av deigen. Brett deigen sammen.Legg den i kringlefasong på bakepapir eller smurt stekeplate, med skjøten ned.
Hev kringlen under plast på lunt sted ca. 20 - 30 minutter.
Pensle med egg og dryss på mandelflarn.
Stek kringlen på 200 °C i 20 - 30 minutter. Avkjøl den på rist.
Kringlen kan med fordel fryses. Lag eventuelt en melisglasur som has på kringlen før servering.
Her finner du flere gode oppskrifter på kringle
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Få ukens kake som nyhetsbrev