Ekte romersk slottsvin

Ekte romersk slottsvin

Og det til lavpris. Det eneste du går glipp av er stemningen, duftene og temperaturen.

Nå kan du gratis få Ukens vin som e-post . Se lenger ned for mer informasjon.

Castello di Torre in Pietra stiller med både en hvit og en rød vin i Norge og tilfredsstiller derfor, i hvert fall i en viss grad, de mange som har konstant lengsel etter Roma og omegn .

Castello di Torre in Pietra Tarquinia Bianco 2010 (93041)

Aase E. Jacobsen Foto: Gunnar Mjaugedal

og Castello di Torre in Pietra Tarquinia Rosso 2010 (93042) byr begge på en svært så autentisk og personlig vinstil. Her er det bare den lokale druemiksen som snakker, selvsagt i kombinasjon med klimaet og jordsmonnet. Det du får i glasset er herlig upretensiøs, saftig og drikkevennlig vin.

Historisk
Og mer historisk vingrunn skal du lete lenge etter. En ting er at det på den 186 hektar store gården Castello di Torre in Pietra er drevet vindyrking siden 1300-tallet. En annen er at den tilhører den opprinnelige og enda mer vidstrakte (2500 hektar) Torre in Pietra-eiendommen som Via Aurelia går gjennom. Denne veien som ble bygget i år 241 f.Kr. som utgikk fra det vestlige Roma og fulgte kysten nordover, forbandt verdensbyen med Pisa, og derfra "resten av verden". Ikke uventet var den en av datidens aller viktigste ferdselsårer.

Jordsmonn med karakter
I dag tilhører dette kystnære området rett vest for Roma et DOC som heter Tarquinia. Det gjelder for både hvitt og rødt og strekker seg langs Lazio-kysten nordvest for Roma. Jordsmonnet er sandholdig leirjord med innslag av kalkstein, fossiler og vulkanske rester. Hos Castello di Torre in Pietra dyrkes hvitvinsdruene i den mest sandholdige jorden, mens de røde kommer fra leirjord. Dyrkingsmetoden er økologisk, og i kjelleren brukes moderne teknikker, men fremstillingen er likevel veldig tradisjonell.

Bestill Ukens vin med en gang
Ønsker du å bestille Ukens vin trykker du bare på vinnavnet og du flyttes direkte til Apéritifs Polliste og bestillingsrutinen.
Vi gjør oppmerksom på at på grunn av denne spaltens popularitet, og siden enkelte viner er tilgjengelig i mindre kvanta enn andre, kan det oppstå en utsolgt-situasjon. Du vil i så fall få beskjed om det fra Vinmonopolet, samt vanligvis også en dato for når vinen atter er å få tak i.
 
Foto: Roger Kolbu

Castello di Torre in Pietra Tarquinia Bianco 2010

Produsent:
Castello di Torre in Pietra
Utvalg:
Bestillingsutvalg
Volum:
0.750l
Land:
Italia
Område:
Lazio
Pris:
114,90 kr
Varenummer:
9304101
85 Poeng
Les smaksnotatene »

Castello di Torre in Pietra Tarquinia Rosso 2010

Produsent:
Castello di Torre in Pietra
Utvalg:
Bestillingsutvalg
Volum:
0.750l
Land:
Italia
Område:
Lazio
Pris:
114,90 kr
Varenummer:
9304201
85 Poeng
Les smaksnotatene »
Dersom du ønsker å bestille flere produkter, kan du også velge fritt fra Apéritifs polliste eller søke deg frem til de varene du er ute etter.

Ukens vin som e-post:
Hver tirsdag , altså én dag før alle andre kan lese om den, får du som abonnerer på Ukens vin en e-post rett i postkassen din. Selvfølgelig helt gratis .
Les mer her (klikk) eller gå helt nederst på siden:

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen