Eleganse til rekene

Ukens vin er en hvitvin som byr på mye raffinement for i underkant av ni tiere. Rekene, krabbene og blåskjellene som er å få tak i om dagen fortjener en vin over gjennomsnittet, og det får du her.

Nå kan du gratis få Ukens vin som e-post . Se lenger ned for mer informasjon.

Domaine Langlois-Château 2005 (33653) (bestillingsutvalget) er delikat og frisk med aromaer som aprikos og gule frukter og et tydelig preg av mineraler og honning.

Aase Jacobsen Foto: Eva Brænd

Den er perfekt som aperitiff, enten du tar den "bar" eller om du serverer noe attåt, men enda mer til sin rett kommer den når den får følge av hvit fisk, gjerne grillet, skalldyr som reker, blåskjell eller også årets krabbe som begynner å bli taendes i disse dager.

Et lite tips for deg som er lei av majonesbaserte sauser til rekene: Anrett nyrensete ferske reker på sprø salatblader, hell over godt med en ekstra god og fruktig jomfru-olivenolje, drypp over litt sitron og ta noen gode tak med pepperkverna.

Pynt eventuelt med kjørvel, dill eller estragon og da-da, du har tilført de ofte litt vel salte rekene akkurat det de trenger for å  bli så himmelsk som reker kan bli.
      
Ukens vin er fra Loire Frankrike og er laget av mesteparten chenin blanc som ved siden av sauvignon blanc er dalens viktigste hvitvinsdruer.

Chenin blanc er kjent for sin flotte syrestruktur også særegne fruktighet som sikrer vinen et langt liv, særlig når den lages av sent høstete druer. Men den egner seg også til tørre hvitviner som skal drikkes unge.

Nettopp slik er ukens vin som også har fått et lite tilskudd av chardonnay-druer som bidrar med en friskere og lettere fruktighet enn chenin blanc.

Produsenten Langlois-Chateau ble grunnlagt i 1885 og eies i dag av fjerde generasjon av familien samt champagne-huset Bollinger.

Champagneprodusenten er inne i bildet fordi Langlois-Chateau frem til for to tiår siden hadde skaffet seg et godt renommé for sine musserende viner. Loire-dalen er en viktig leverandør av boblevann til det franske markedet som har en nærmest uuttømmelig tørst etter slik drikke.

I dag produserer Langlois-Chateau et bredt spekter av hvite som røde og rosa viner innen appellasjonene Saumur som er den største med 45 hektar, Saumur-Champigny, Sancerre og Muscadet sur lie.

Stjernestatusen ivaretas av husets Saumur Vieilles Vignes og den musserende Crémant de Loire Quadrille som dessverre ikke er tilgjengelig i Norge.

Bestill Ukens vin med en gang
Ønsker du å bestille Ukens vin trykker du bare på vinnavnet og du flyttes direkte til Apéritifs Polliste og bestillingsrutinen.
 

Dom. Langlois-Château 2015

Produsent:
Langlois-Chateau
Utvalg:
Bestillingsutvalget
Volum:
0.750l
Land:
Frankrike
Område:
Loire
Pris:
208,90 kr
Varenummer:
3365301
86 Poeng
Les smaksnotatene »
Denne hvitvinens røde bror er like kraftig prisredusert,
 

Saumur Langlois-Château 2004

Produsent:
Langlois-Château
Utvalg:
Bestillingsutvalg
Volum:
0.750l
Land:
Frankrike
Område:
Loire
Pris:
90,40 kr
Varenummer:
3449101
85 Poeng
Les smaksnotatene »
 
Dersom du ønsker å bestille flere produkter, kan du også velge fritt fra Apéritifs polliste eller søke deg frem til de varene du er ute etter.

Ukens vin på mobilen - som MMS, SMS og WAP

Ukens vin på MMS: Send UKENS til 2004 , og du mottar Ukens vin - med bilde og fyldig tekst - én uke før publisering. Les mer her (klikk)

Ukens vin på SMS: Send VARSLE UKENSVIN til 1986 , og du mottar Ukens vin som kortfattet tekstmelding til din mobiltelefon hver uke. Les mer her (klikk)

Ukens vin på WAP: Send MAT til 2244 , og du kan lese Apéritif på mobilen med WAP. Les mer her (klikk)

Ukens vin som e-post:
Hver tirsdag , altså én dag før alle andre kan lese om den, får du som abonnerer på Ukens vin en e-post rett i postkassen din. Selvfølgelig helt gratis .
Les mer her (klikk) eller gå helt nederst på siden:

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen