En billig spansk en

Ikke alle spanske billigviner er verd å bruke penger på. Det er derimot ukens vin.

Nå kan du gratis få Ukens vin som e-post . Se lenger ned for mer informasjon.

Aase Jacobsen Foto: Eva Brænd

Mas dels Ponts 2010 (44076) er et godt bevis på at rimelige viner ikke behøver være mindreverdige kriseløsninger. Dessuten gir den et budsjettalternativ til de som fortsatt tviholder på at vin skal være i flaske og ikke i boks.

Vin med særpreg
Denne nordspanske rødvinen selges, i motsetning til andre rimelige viner, ikke som om den var Tine-melk, altså uten annen kildespesifikasjon enn land (og region). Den kommer riktignok fra et kooperativ, men et av de mindre som relativt tidlig valgte å tre ut av anonymitetens rekker og satset på kvalitet. Druene vokser i terrasserte vinmarker i et skrint jordsmonn med karakter som holder avlingen nede på naturlig vis samtidig som det gir vinene herfra særpreg.

Anvendelig matvin
Capçanes i den lille regionen Montsant har lenge gledet oss med sine andre gode viner, og nå altså denne prisbomben som er faktisk like god som neste trinn på prisskalaen, nemlig Mas Collet .

Mas dels Ponts vinner på sitt ungdommelige bærpreg som sammen med det lette innslaget av fat gir en veldig harmonisk munnfull. En fin og anvendelig matvin som gjør seg veldig godt i grillsammenheng samt til innendørskos som en kjøttgryte eller lyst kjøtt med saus. Eller hvorfor ikke denne katalanske kyllingretten ?

Bestill Ukens vin med en gang
Ønsker du å bestille Ukens vin trykker du bare på vinnavnet og du flyttes direkte til Apéritifs Polliste og bestillingsrutinen.
Dersom du ønsker å bestille flere produkter, kan du også velge fritt fra Apéritifs polliste eller søke deg frem til de varene du er ute etter.

Ukens vin på mobilen - som MMS, SMS og WAP

Ukens vin på MMS:  Send UKENS til 2004 , og du mottar Ukens vin - med bilde og fyldig tekst - én uke før publisering. Les mer her (klikk)

Ukens vin på SMS:  Send VARSLE UKENSVIN til 1986 , og du mottar Ukens vin som kortfattet tekstmelding til din mobiltelefon hver uke. Les mer her (klikk)

Ukens vin på WAP:  Send MAT til 2244 , og du kan lese Apéritif på mobilen med WAP. Les mer her (klikk)

Ukens vin som e-post:
Hver tirsdag , altså én dag før alle andre kan lese om den, får du som abonnerer på Ukens vin en e-post rett i postkassen din. Selvfølgelig helt gratis .
Les mer her (klikk) eller gå helt nederst på siden:

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen