En god sommervenn

Denne hvitvinen har alt du ønsker av en hvitvin til sesongens aktiviteter.

Nå kan du gratis få Ukens vin som e-post . Se lenger ned for mer informasjon.

Enten du er på jakt etter drikkefølge til en frodig salat, til grønnsaker eller sjømat fra grillen, eller en hvitvin som egner seg gjennom en hel kveld med gode venner og god mat, ja, da er Danieli Soave 2009 (15697) en slik vin.

Aase E. Jacobsen Foto: Gunnar Mjaugedal

Kvalitetsheving
Fruktig med god rund frukt samt fint preg av mineraler, fin syre og god tørrhet. Når den i tillegg har svært balansert alkohol kan den også nytes ved mer sommerlige temperaturer enn det vi normalt kan håpe på midtveis i mai. Og så er prisen veldig behagelig samtidig som den finnes i svært mange polutsalg.

Produsenten bak vinen, Fattori Giovanni, er et relativt nytt bekjentskap all den tid dette er debuten i Norge, og den omtales i den store Italia-guiden (Gambero Rosso) først fra 2010. Det skyldes nok en jevn kvalitetsheving over tid, siden brødrene Antonio og Giovanni Fattori overtok tidlig på 80-tallet, samtidig som utgangspunktet hele veien har vært det beste.

Minimalt med svovel
De 30 hektarene med vinmarker ligger nemlig perfekt til i det kuperte Soave-landskapet , ved 150 til 250 m.o.h., hvor garganega-vinstokkene trives i det vulkanske jordsmonnet. Det gir igjen viner med god karakter.

Den sene innhøstingen sørger for moden rik frukt og 20 timers uttrekk med skallene før selve gjæringen bidrar ytterligere. Den foregår for øvrig ved middels lav temperatur, aldri under 14 grader, hvilket sikrer at vinen har noe mer å by på enn bare renhet og friskhet. Produsenten bruker ellers minimalt med svovel i prosessen, kun ved klaringen før flasketappingen.

I det hele tatt er dette en hvitvin med mye smak tatt prisen i betraktning.

Bestill Ukens vin med en gang
Ønsker du å bestille Ukens vin trykker du bare på vinnavnet og du flyttes direkte til Apéritifs Polliste og bestillingsrutinen.
Vi gjør oppmerksom på at på grunn av denne spaltens popularitet, og siden enkelte viner er tilgjengelig i mindre kvanta enn andre, kan det oppstå en utsolgt-situasjon. Du vil i så fall få beskjed om det fra Vinmonopolet, samt vanligvis også en dato for når vinen atter er å få tak i.
 

Danieli Soave 2009

Produsent:
Soc. Agr. Fattori Giovanni
Utvalg:
Basisutvalg, kategori 6
Volum:
0.750l
Land:
Italia
Område:
Veneto
Pris:
118,20 kr
Varenummer:
1569701
86 Poeng
Les smaksnotatene »
Dersom du ønsker å bestille flere produkter, kan du også velge fritt fra Apéritifs polliste eller søke deg frem til de varene du er ute etter.

Ukens vin som e-post:
Hver tirsdag , altså én dag før alle andre kan lese om den, får du som abonnerer på Ukens vin en e-post rett i postkassen din. Selvfølgelig helt gratis .
Les mer her (klikk) eller gå helt nederst på siden:

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen