En konge verd

Sundnæs Kroningsaquavit, en utgivelse i flaskeform til minne om kroningen av Kong Haakon og Dronning Maud i Nidarosdomen i 1906, er dobbelt kongelig.

Kroningsakevitten - eller mer presist Sundnæs Aquavit - Kroningsaquavit 1906-2006 - er et resultat av et nært samarbeid mellom Sundnes Brenneri på Inderøy i Nord-Trøndelag og Arcus i Oslo. For 100 år siden sto Sundnes for akevitten som ble drukket under kongens signingsferd, og disponent Anders Haugum er stolt over å være med på å lansere en jubileumsakevitt som har beholdt mange likhetstrekk med den originale.

Fem år, men likevel eldre
Å lage en god akevitt tar tid, og planleggingen av Sundnæs Kroningsaquavit startet for fem år siden. Akevitten er basert på en gammel Lysholm-resept, og ingredienser som potet(sprit) og karve kommer selvsagt fra Inderøy.

Fem år er likevel ikke så lenge for å skape en edel akevitt. Derfor er krydderinnslaget markert med smak av karve, anis og vanilje, og som toppdressing er det benyttet en slottsakevitt som ble lagt på fat av Arcus' forgjenger i anledning Kong Olavs 75-årsdag - altså for 28 år siden. Sundnæs Kroningsaquavit er derfor dobbelt kongelig.

Akevitten er helt tørr med lang ettersmak og den passer best som avec. Sundnæs Aquavit - Kroningsaquavit 1906-2006 er tappet i et opplag på 20.000 flasker av kantinetype. Akevitten får du via Vinmonopolets bestillingsutvalg, Sundnæs Kroningsaquavit (55140) .

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen