En naturens mann

Jean-Claude Lapalu lager beaujolais etter sin læremesters hjerte.

Nå kan du gratis få godbiter i pollisten som e-post. Se lenger ned for mer informasjon.

Det eneste han er lei seg for er at han ikke oppdaget naturvinens styrke før oppfinneren Jules Chauvet døde i 1989. Lapalu overtok nemlig familiens vinmarker i 1996, og da ga han alt av inngrodde vaner "på båten".

Selv hans beaujolais nouveau lages på naturmetoden, uten tilsetting av svovel, gjær eller sukker.

Aase E. Jacobsen Foto: Gunnar Mjaugedal

Foreløpig er det bare hans Jean-Claude Lapalu Côte de Brouilly 2012 (10755) som er tilgjengelig i Norge, og det er all grunn til å være fornøyd med siden det er en av mer interessante cru-ene i beaujolais - og en av Lapalus toppviner.

Seriøs og upretensiøs
Her er plantene mellom 60 og 80 år gamle og ved hjelp av biodynamiske metoder oppnår Lapalu naturlig lave avlinger og mye terroirpreg. Jordsmonnet med skifter og granitt under sandjord gir mye mineralpreg til den endelige vinen.

Selv om Lapalu lager alle sine viner etter samme modell, finjusterer han en del for toppvinene. Blant annet får Côte de Brouilly-en lengre uttrekkstid samtidig som den foregår i 600 liters brukte eikefat i stedet for stål eller sement som for de andre. Modningen skjer også under samme forhold. Resultatet er en svært seriøs beaujolais som likevel har vintypens upretensiøse og sjarmerende karakter i behold. Den perfekte sommervin med andre ord.

Bestill vinen med en gang
Ønsker du å bestille vinen trykker du bare på vinnavnet og du flyttes direkte til Apéritifs Polliste og bestillingsrutinen.
Vi gjør oppmerksom på at på grunn av denne spaltens popularitet, og siden enkelte viner er tilgjengelig i mindre kvanta enn andre, kan det oppstå en utsolgt-situasjon. Du vil i så fall få beskjed om det fra Vinmonopolet, samt vanligvis også en dato for når vinen atter er å få tak i.
 

Jean-Claude Lapalu Côte de Brouilly 2012

Produsent:
Jean-Claude Lapalu
Utvalg:
Bestillingsutvalg
Volum:
0.750l
Land:
Frankrike
Område:
Côte de Brouilly
Pris:
249,90 kr
Varenummer:
1075501
88 Poeng
Les smaksnotatene »
Dersom du ønsker å bestille flere produkter, kan du også velge fritt fra Apéritifs polliste eller søke deg frem til de varene du er ute etter.

Godbiter i pollisten som e-post:
Hver onsdag , altså én dag før alle andre kan lese om det, får du som abonnerer på godbiter i pollisten en e-post rett i postkassen din. Selvfølgelig helt gratis . Les mer her (klikk) og bli abonnent.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen