En skikkelig julete vin

Ukens vin passer veldig godt som beroligende middel i denne søte julestrid.

Nå kan du gratis få Ukens vin som e-post . Se lenger ned for mer informasjon.

Ingenting er vel bedre å komme hjem til dekket bord med god mat og vin etter en masete førjulshandletur.
 
Ukens vin gjør underverker sammen med et godt stykke kjøtt - eller bare noen velvalgte oster og godt brød.

Aase Jacobsen Foto: Eva Brænd

Hjernelindring
Allerede ved duften forteller Saint-Damien Côtes du Rhône Vieilles Vignes 2005 (48580) at det snart er jul. Her er julete kryddertoner, søte skogsbær, varme jordsmonnstoner og et snev av "stall og krybbe".

Den saftige og samtidig fyldige munnfølelsen gir umiddelbare lindrende signaler til en sliten hjerne samtidig som den gode syren renser godt opp i møtet med maten.

 
Spesielt gode druer
Dette er en meget overbevisende forsmak på hva vi har i vente fra Rhône anno 2005. Druene til denne vinen kommer fra et område som heter Plan de Dieu, øst for byen Orange, som er kjent for å gi veldig god grenache (og syrah). Spesielt når druene kommer fra gamle vinstokker som i dette tilfellet.

Julegaveide
Produsenten heter Saint Damien og holder egentlig hus i det beste av appellasjonen Gigondas. Den delen som har samme type rullesteinsjordsmonn som Châteauneuf-du-Pape og dermed lager gigondaser som konkurrerer med naboen i kvalitet. Og Saint Damien lager utvilsomt god gigondas.

Saint-Damien Gigondas Vieilles Vignes 2004 (48578) preges av den varme årgangens litt rustikke karakter men er en smaksbombe av dimensjoner. Og en vin som vil glede i mange år fremover. Ingen dum julegaveide?

Bestill Ukens vin med en gang
Ønsker du å bestille Ukens vin trykker du bare på vinnavnet og du flyttes direkte til Apéritifs Polliste og bestillingsrutinen.
 

Saint-Damien Côtes du Rhône Vieilles Vignes 2005

Produsent:
Dom. Saint-Damien
Utvalg:
Bestillingsutvalg
Volum:
0.750l
Land:
Frankrike
Område:
Rhône
Pris:
109,90 kr
Varenummer:
4858001
88 Poeng
Les smaksnotatene »

Saint-Damien Gigondas Vieilles Vignes 2004

Produsent:
Dom. Saint-Damien
Utvalg:
Bestillingsutvalg
Volum:
0.750l
Land:
Frankrike
Område:
Rhône
Pris:
184,90 kr
Varenummer:
4857801
90 Poeng
Les smaksnotatene »
Dersom du ønsker å bestille flere produkter, kan du også velge fritt fra Apéritifs polliste eller søke deg frem til de varene du er ute etter.

Ukens vin på mobilen - som MMS, SMS og WAP

Ukens vin på MMS: Send UKENS til 2004 , og du mottar Ukens vin - med bilde og fyldig tekst - én uke før publisering. Les mer her (klikk)

Ukens vin på SMS: Send VARSLE UKENSVIN til 1986 , og du mottar Ukens vin som kortfattet tekstmelding til din mobiltelefon hver uke. Les mer her (klikk)

Ukens vin på WAP: Send MAT til 2244 , og du kan lese Apéritif på mobilen med WAP. Les mer her (klikk)

Ukens vin som e-post:
Hver tirsdag , altså én dag før alle andre kan lese om den, får du som abonnerer på Ukens vin en e-post rett i postkassen din. Selvfølgelig helt gratis .
Les mer her (klikk) eller gå helt nederst på siden:

Foto: Roger Kolbu

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen