Ukens kake
En slik kake er som skapt for tur

En slik kake er som skapt for tur

I hvert fall vil den bli godt mottatt overalt, for alle elsker kanelduftende bakverk.
17 August 2023 - 10:00

Kanelsnurrer er mer populære enn boller. Alle simpelthen elsker smaken av bollebakst i kombinasjon med kanel, sukker og smør.

Her finner du mengder av gode oppskrifter på lignende bakst

I denne oppskriften er snurrene gjort om til en kake, som gjør at det er lettere å dele opp kaken i mindre porsjoner.

Perfekt for så vel piknik, strandtur, skoleavslutning, sommerfest, dugnad eller når du bare har lyst å lage noe godt, men enkelt.

Kanelsnurrkake

Kanelsnurrkake

Fremgangsmåte

  1. Lag bolledeig: Smelt smør og ha i melk.
  2. Rør ut gjær i den lunkne blandingen.
  3. Bland mel, sukker og kardemomme sammen med den lunkne gjærblandingen.
  4. Ha eventuelt i mer mel til deigen slipper bollen.
  5. Hev deigen under plast på et lunt sted til den er dobbelt så stor (30-40 minutter).
  6. Når deigen er ferdig hevet, kjevles den ut til en centimeter tykk og ca. 40–50 cm bred leiv.
  7. Smør smør på 2/3 deler av leiven.
  8. Dryss sukker og kanel over smøret.
  9. Brett den usmurte delen av deigen over midtdelen av deigen, og til slutt den siste smurte delen over der igjen.
  10. Da får du deigen i tre høyder smurt med smør, sukker og kanel imellom.
  11. Smør en kakeform (24 diameter) godt.
  12. Skjær deigen på tvers i 3 cm brede remser.
  13. Knyt remsene til kanelboller og sett dem i kakeformen.
  14. Fyll formen med kanelboller i en jevn avstand på ca. 1–2 cm.
  15. Sett til ett erheving i 30 minutt er eller til bollene har dobbel størrelse.
  16. Pensle forsiktig med sammenvispet egg, og dryss perlesukker på toppen av kaken.
  17. Stek kaken på nederste rille i stekeovnen ved 200 °C i 35–40 minutt er. Avkjøl på rist.

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få ukens kake som nyhetsbrev

Sendt inn av Brodogkorn.no

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Lag en vri på lussekattene i år: Safranboller med pistasjnøtter
Ukens kake

Lag en vri på lussekattene i år: Safranboller med pistasjnøtter

Safranboller er en luciaklassiker, som her får en vri med godt pistasjfyll. De smaker derfor godt også på andre dager enn den 13. desember.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Søndagsmiddagen blir ikke bedre enn med det lekreste fra norsk natur - med hjelp av vin utenfra
Dagens rett

Søndagsmiddagen blir ikke bedre enn med det lekreste fra norsk natur - med hjelp av vin utenfra

Reinsdyrfilet, portvinsaus. Hva mer kan du ønske deg? Bortsett fra noe godt i glasset. Oppskrift og drikkeforslag finner du her.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

By på en lekker fiskegryte denne helgen
Dagens rett

By på en lekker fiskegryte denne helgen

Denne oppskriften bruker noe av alt det gode du finner i butikken for tiden.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Jägermeister Orange kan bli den nye favoritten
Ukens drink

Jägermeister Orange kan bli den nye favoritten

Appelsinsmaken gjør Jägermeister-en mye fruktigere uten at den umiskjennelige krydderkarakteren er redusert. I denne drinken får den skinne.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Lag en vri på lussekattene i år: Safranboller med pistasjnøtter
Ukens kake

Lag en vri på lussekattene i år: Safranboller med pistasjnøtter

Safranboller er en luciaklassiker, som her får en vri med godt pistasjfyll. De smaker derfor godt også på andre dager enn den 13. desember.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Søndagsmiddagen blir ikke bedre enn med det lekreste fra norsk natur - med hjelp av vin utenfra
Dagens rett

Søndagsmiddagen blir ikke bedre enn med det lekreste fra norsk natur - med hjelp av vin utenfra

Reinsdyrfilet, portvinsaus. Hva mer kan du ønske deg? Bortsett fra noe godt i glasset. Oppskrift og drikkeforslag finner du her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten
+
Godbiter i pollisten

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten

Det som gjør dem så spesielle er at de er laget av druer som kunne vært brukt til den letteste sherrystilen, men uten spritforsterkning.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm
+
Ukens vin

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm

Med en pris på 189,90 er den blitt en «go-to»-vin for mange på jakt etter noe som både er rimelig og ikke minst godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Juleskinke og rødkål i paien er kjempegodt
Dagens rett

Juleskinke og rødkål i paien er kjempegodt

Har du rester igjen etter førjulsfesten, er det en pai du skal lage. Prøv bare denne oppskriften selv med juleskinke og rødkål.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

By på en lekker fiskegryte denne helgen
Dagens rett

By på en lekker fiskegryte denne helgen

Denne oppskriften bruker noe av alt det gode du finner i butikken for tiden.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her